UNDER 30 MIN | Medel

Falafel i libabröd med avokado

Lyxa till det med falafel en vardagskväll och ät den i libabröd samt tillsammans med en krämig avokadoröra. Plus såklart ett gäng tillbehör som adderar både krämighet och krispighet, eller vad sägs om bland annat gurka, hummus och picklad lök.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Avokadoröra: Dela, kärna ur och gröp ur avokadorna. Mosa avokadoköttet i en bunke. Pressa i vitlök och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  2. Falafel: Värm falafeln enligt anvisningen på förpackningen i oljan i en stekpanna.
  3. Tillbehör: Skär gurka, tomater och sallad i bitar.
  4. Servera falafeln med avokadoröra och alla övriga tillbehör.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet och falafeln.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: 4
Avokadoröra
  • 2 avokador
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 citron
  • salt
  • peppar
Falafel
  • 400 g falafel
  • 1 msk rapsolja
Tillbehör
  • 1 gurka
  • 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
  • 1/2 isbergssallad
  • 4 libabröd
  • 175 g hummus

Näringsvärde
Per portion

Energi 3329 kJ / 805 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept