Falafel med spenat- och myntayoghurt

89
0 Klimatsmart
Falafel med spenat- och myntayoghurt

Ingen dag är en dålig falafel-dag! Och faktum är att det är ganska lätt att svänga ihop hemma: om du köper färdig falafel är det bara tillbehören du behöver tänka på. Krämig myntayoghurt och sambal oelek-kryddade grönsaker, till exempel!

Skriv ut
Falafel med spenat- och myntayoghurt

Ingredienser

4 portioner

Yoghurt

1
vitlöksklyfta
65 g
babyspenat
10
myntablad
3 dl
turkisk yoghurt (10%)
-
salt

Grönsaker

1/2
isbergssallad
1/2
rödlök
1
kruka persilja
1
citron
250 g
zucchinipasta
1 msk
olivolja
1 krm
spiskummin
1/2 tsk
sambal oelek
2
förp falafel (à 200 g)
4
arabiska tunnbröd eller pitabröd (4 arabiska tunnbröd motsvarar 8 pitabröd)

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på falafeln.
Gör glutenfri: välj glutenfritt pitabröd/tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsyoghurt mot iMat fraiche (innehåller gluten) eller Sour Surpreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

89

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2391 KJ / 571.4 kCal
Fett 21.7 g
Salt 2.18 g
Kolhydrater 70.7 g
Protein 17.1 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept