Falafel med spenat- och myntayoghurt
Ingen dag är en dålig falafel-dag! Och faktum är att det är ganska lätt att svänga ihop hemma: om du köper färdig falafel är det bara tillbehören du behöver tänka på. Krämig myntayoghurt och sambal oelek-kryddade grönsaker, till exempel!
Ingredienser
4 portioner
Yoghurt
1 vitlöksklyfta
65 g babyspenat
10 myntablad
3 dl turkisk yoghurt (10%)
salt
Grönsaker
1/2 isbergssallad
1/2 rödlök
1 kruka persilja
1 citron
ca 250 g zucchini
1 msk olivolja
1 krm spiskummin
1/2 tsk sambal oelek
2 förp falafel (à 200 g)
4 arabiska tunnbröd eller pitabröd (4 arabiska tunnbröd motsvarar 8 pitabröd)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2391 KJ / 571.4 kCal
Fett21.7 g
Salt2.18 g
Kolhydrater70.7 g
Protein17.1 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott - och alldeles lagom mycket citron. Det här gör vi fler gånger.
Kristina
2022-09-06Alldeles för mycket citron! Förstörde hela rätten...
Madeleine
2022-05-09