Halloumifalafel

Betyg 4.4 av 5.59 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Halloumifalafel

Ingen tackar nej till frasig falafel med riven halloumi. Koriander och vitlök ger mer smak. Servera i mjuka tortillabröd eller pitabröd ihop med sallad och en krämigt fräsch myntayoghurt.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2018

Halloumifalafel

Ingredienser

2 portioner
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
50 g halloumi
1 1/2 msk majsstärkelse
1 1/2 krm malen spiskummin
1 krm malen koriander
1/2 tsk sambal oelek
1/2 riven vitlöksklyfta
1 krm salt
1 msk hackad persilja
1/2 dl rapsolja

Myntayoghurt

1 1/2 dl yoghurt
2 msk hackad mynta
1 krm salt

Tillbehör

1 tomat
1/2 rödlök
4 dl strimlad isbergssallad
tortillabröd eller pitabröd
srirachasås
färsk mynta

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Är det 380 g avrunnen vikt?

    Love

    Hej Love! Jag har ändrat nu till 380 g kikärtor, det var nog lite otydligt innan. Tack för att du frågade! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Supergoda!! MEN sjunker ihop och kan inte på något vis stekas till runda bollar. Vi gör alltid i ugnen efter flera misslyckandes att fritera dom i pannan, blir bara mos.

    Tobias

  • Smakade för mkt fett till ris och för lite smak i sig. Nästa gång prövar jag att tillaga dem i ugnen, ev med någon annan ost i.

    Anette

  • Godaste falafel jag lagat. Gör dock små platta bollar istället som är lättare att steka. Mycket olja krävs i pannan så blir de nästan lite friterade.

    Jennie

  • Älskar detta men brukar forma dom mer till puckar än bollar bara för att det är lättare att steka. Brukar också skippa yoghurten och gör en egen sås med creme fraiche men det är främst för att jag inte är så förtjust i mynta i matlagning!

    Fanny

  • Tycker att smaken på dessa är supergod, men tyvärr får jag aldrig till en frasig yta. Bollarna sjunker ihop och blir mos :(

    Rebecca

  • Mycket gott. Men jag sätter alltid för mycket salt pga att allt salt står uppräknat på samma ställe! Flytta ner 2 krm så det står brevid yoghurten istället!

    Åsa

    Hej Åsa! Tack för ditt tips! Vi har nu fixat till receptet lite. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Vänd ned halloumi och persilja. Ska man mixa halloumi också är det tänkt?

    Marie

    Hej Marie! Nej, utan man har i riven halloumi tänkte vi oss. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi3099 KJ / 743 kCal
Fett38 g
Salt3.9 g
Kolhydrater71 g
Protein24 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Halloumifries
    Betyg 4.3 av 5.40 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Halloumi och morotsbiffar i långpanna
    Betyg 3.5 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Morotsfalafel med sallad och avokadodressing
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Falafel med sallad och ris
    Betyg 2.6 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Baconlindad halloumi
    Betyg 2.8 av 5.551 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Falafel i libabröd med avokado
    Betyg 4.3 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad