Halloumiburgare med srirachamajonnäs och soltorkade tomater

Halloumiburgare är drömgott! Och majonnäs med chilisåsen sriracha går inte av för hackor. Toppa halloumiburgarna med soltorkade tomater, rostade pumpafrön och jalapeño för extra sting.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Ingredienser
2 portioner
4 halloumiburgare (4 burgare motsvarar 200 g)
olja
2 hamburgerbröd (gärna brioche)
3 msk majonnäs (gärna srirachamajonnäs)
1 dl rucola
1/2 skivad avokado
2 strimlade soltorkade tomater
1 msk finhackad inlagd jalapeño
rostade pumpakärnor
ev picklad rödlök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3669 KJ / 877 kCal
Fett62 g
Salt7.03 g
Kolhydrater49 g
Protein30 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
15 stHalloumiburgare är det bara skivad halloumiost, eller?
Anita
Hej Anita! Det finns en produkt som heter halloumiburgare men det går självklart lika bra att välja skivad halloumiost eller svensk grillost. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket
Mycket gott recept, blev mycket bra!
Mona
För perfektion ska haloumi vara rumstempererat torr. Varm panna då får man maillardeffekten.. Sen är det bara lite tålamod sänka värmen så den bli varm och mjuk på insidan och krispig på utsidan
Ermin
Mycket gott. Hela familjen utom minstingen på 9 månader (2 barn +mamma och pappa) älskade denna, och då är vi en familj som äter ganska mycket kött. Dock har vi som målsättning att byta ut minst ett middagsmål i veckan till ett vegetarisk. Blev en favorit, serverades med några pommes. Kommer att göras flera gånger! Till och med så att ena barnet nu vill beställa halloumiburgare på restaurang nästa gång istället för den vanliga köttburgaren...
Katrine
Supergott! Uppskattades även av grönsaks-skeptiska tonåringar.
Anna
Min favorit i alla lägen! Väldigt välkomponerad umamibomb. Otroligt god!
Josefine
Grymt gott! Kul alternativ till vanliga burgare. Vi har lagat detta recept många gånger. Tips till redaktionen, länken till srirachamajonäsen är felaktig, man måste söka separat för att hitta den.
Åsa marie
Rekommenderar att panera halloumin (i panko eller ströbröd), det blir mycket godare!
Emelie
Hej Emelie! Tack för tipset! Hälsningar Michelle
ICA-köket
Vanvettigt gott. Sommarens favo
Frank
Väldigt medioker burgare. Väldigt knepigt, snarare omöjligt att få till 4st patties av 200g halloumi. 3/5
Kim
Hej Kim! Det finns färdiga halloumiburgare att köpa. Kan förstå att är omöjligt att göra egna. Hälsningar Michelle
ICA-köket