Halloumiburgare med srirachamajonnäs och soltorkade tomater

Betyg 4.6 av 5.125 personer har röstat
Receptet har 15 kommentarer
Halloumiburgare med srirachamajonnäs och soltorkade tomater

Halloumiburgare är drömgott! Och majonnäs med chilisåsen sriracha går inte av för hackor. Toppa halloumiburgarna med soltorkade tomater, rostade pumpafrön och jalapeño för extra sting.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Halloumiburgare med srirachamajonnäs och soltorkade tomater

Ingredienser

2 portioner
4 halloumiburgare (4 burgare motsvarar 200 g)
olja
2 hamburgerbröd (gärna brioche)
3 msk majonnäs (gärna srirachamajonnäs)
1 dl rucola
1/2 skivad avokado
2 strimlade soltorkade tomater
1 msk finhackad inlagd jalapeño
rostade pumpakärnor
ev picklad rödlök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

15 st
  • Halloumiburgare är det bara skivad halloumiost, eller?

    Anita

    Hej Anita! Det finns en produkt som heter halloumiburgare men det går självklart lika bra att välja skivad halloumiost eller svensk grillost. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Mycket gott recept, blev mycket bra!

    Mona

  • För perfektion ska haloumi vara rumstempererat torr. Varm panna då får man maillardeffekten.. Sen är det bara lite tålamod sänka värmen så den bli varm och mjuk på insidan och krispig på utsidan

    Ermin

  • Mycket gott. Hela familjen utom minstingen på 9 månader (2 barn +mamma och pappa) älskade denna, och då är vi en familj som äter ganska mycket kött. Dock har vi som målsättning att byta ut minst ett middagsmål i veckan till ett vegetarisk. Blev en favorit, serverades med några pommes. Kommer att göras flera gånger! Till och med så att ena barnet nu vill beställa halloumiburgare på restaurang nästa gång istället för den vanliga köttburgaren...

    Katrine

  • Supergott! Uppskattades även av grönsaks-skeptiska tonåringar.

    Anna

  • Min favorit i alla lägen! Väldigt välkomponerad umamibomb. Otroligt god!

    Josefine

  • Grymt gott! Kul alternativ till vanliga burgare. Vi har lagat detta recept många gånger. Tips till redaktionen, länken till srirachamajonäsen är felaktig, man måste söka separat för att hitta den.

    Åsa marie

  • Rekommenderar att panera halloumin (i panko eller ströbröd), det blir mycket godare!

    Emelie

    Hej Emelie! Tack för tipset! Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Vanvettigt gott. Sommarens favo

    Frank

  • Väldigt medioker burgare. Väldigt knepigt, snarare omöjligt att få till 4st patties av 200g halloumi. 3/5

    Kim

    Hej Kim! Det finns färdiga halloumiburgare att köpa. Kan förstå att är omöjligt att göra egna. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi3669 KJ / 877 kCal
Fett62 g
Salt7.03 g
Kolhydrater49 g
Protein30 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Vego halloumiburgare
    Betyg 2.8 av 5.122 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Halloumiburgare med avokado
    Betyg 4.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Halloumiburgare med vit böntzatziki
    Betyg 4.4 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Halloumiburgare med sötpotatisstrips
    Betyg 3.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Halloumiburgare med klyftpotatis
    Betyg 4.4 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad