Halloumiburgare med srirachamajonnäs och soltorkade tomater
Halloumiburgare är drömgott! Och majonnäs med chilisåsen sriracha går inte av för hackor. Toppa halloumiburgarna med soltorkade tomater, rostade pumpafrön och jalapeño för extra sting.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017
Ingredienser
2 portioner
4 halloumiburgare (4 burgare motsvarar 200 g)
olja
2 hamburgerbröd (gärna brioche)
3 msk majonnäs (gärna srirachamajonnäs)
1 dl rucola
1/2 skivad avokado
2 strimlade soltorkade tomater
1 msk finhackad inlagd jalapeño
rostade pumpakärnor
ev picklad rödlök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3669 KJ / 877 kCal
Fett62 g
Salt7.03 g
Kolhydrater49 g
Protein30 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Halloumiburgare är det bara skivad halloumiost, eller?
Anita
2022-03-29Hej Anita! Det finns en produkt som heter halloumiburgare men det går självklart lika bra att välja skivad halloumiost eller svensk grillost. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-03-29Mycket gott recept, blev mycket bra!
Mona
2021-07-07För perfektion ska haloumi vara rumstempererat torr. Varm panna då får man maillardeffekten.. Sen är det bara lite tålamod sänka värmen så den bli varm och mjuk på insidan och krispig på utsidan
Ermin
2021-05-27