Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Tomat- och ingefärsglaze

Tomat- och ingefärsglaze är glazen som passar att sätta smak på det mesta. Pensla på kött, kyckling, fisk, skaldjur, halloumi och grönsaker. Vi kan väl kalla den för universalglazer.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv vitlöken och ingefäran.
  2. Koka upp vitlök, ingefära och tomaterna med solrosoljan, tomatjuice, socker, liquid smoke och vatten i en kastrull. Sänk värmen och låt sjuda ca 10 minuter.
  3. Mixa slätt med en stavmixer. Låt sjuda ytterligare ca 5 minuter till en tjock konsistens. Rör om med jämna mellanrum.
  4. Dra av från värmen och tillsätt sesamfröna. Smaksätt med salt.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på liquid smoke.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Använd som glaze till kött, kyckling, fisk, skaldjur, halloumi eller grönsaker.

Ingredienser

Portioner: ca 3 dl
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 1/2 msk riven färsk ingefära
  • 1 förp soltorkad tomat i solrosolja (à 200 g)
  • 1 dl tomatjuice
  • 2 msk strösocker
  • 1/2 tsk liquid smoke
  • 1/2 dl vatten
  • 1 tsk sesamfrö
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1243 kJ / 297 kCal