Parmesanpanerad aubergineburgare
En grönsaksburgare i sitt esse. Här paneras aubergineskivor i parmesan för att få en gyllenbrun och frasig yta. Såsen som fått smak av soltorkade tomater och färsk persilja blandat med smetana, är ett utsökt komplement ihop med övriga ingredienser. Ta en tugga och förförs av alla smaker!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2016
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g fast potatis
1 msk olja
salt
peppar
Auberginebugare
1 aubergine (ca 300 g)
1/2 dl vetemjöl
1 ägg
100 g parmesan eller annan lagrad hårdost
3 msk olivolja
Tillbehör
1/2 rödlök
4 soltorkade tomater
1/2 kruka persilja
1 dl smetana, créme fraiche eller matlagningsyoghurt
1/2 ask solrosskott (à 100 g)
4 hamburgerbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3423 KJ / 812 kCal
Fett28 g
Salt3 g
Kolhydrater88 g
Protein26 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott! Kommer vi laga fler gånger.
Martina
2016-01-28Det var väldigt gott!
Birgitta
2016-01-25Fantastiskt gott!
Frida
2016-01-21