Parmesanpanerad aubergineburgare

59
4 Klimatsmart
Parmesanpanerad aubergineburgare

En grönsaksburgare i sitt esse. Här paneras aubergineskivor i parmesan för att få en gyllenbrun och frasig yta. Såsen som fått smak av soltorkade tomater och färsk persilja blandat med smetana, är ett utsökt komplement ihop med övriga ingredienser. Ta en tugga och förförs av alla smaker!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2016

Parmesanpanerad aubergineburgare

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g fast potatis
1 msk olja
salt och peppar

Auberginebugare

1 aubergine
1/2 dl vetemjöl
1 ägg
100 g parmesan
3 msk olivolja

Tillbehör

1/2 rödlök
4 soltorkade tomater
1/2 kruka persilja
1 dl smetana
1/2 ask solrosskott (à 100 g)
4 hamburgerbröd

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd mjöl och hamburgerbröd utan gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

59

Kommentarer

Martina

2016-01-28

Supergott! Kommer vi laga fler gånger.

Birgitta

2016-01-25

Det var väldigt gott!

Frida

2016-01-21

Fantastiskt gott!

Näringsvärde per portion

Energi 3423 KJ / 812 kCal
Fett 28 g
Salt 3 g
Kolhydrater 88 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden