Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Parmesanpanerad aubergineburgare

En grönsaksburgare i sitt esse. Här paneras aubergineskivor i parmesan för att få en gyllenbrun och frasig yta. Såsen som fått smak av soltorkade tomater och färsk persilja blandat med smetana, är ett utsökt komplement ihop med övriga ingredienser. Ta en tugga och förförs av alla smaker!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 3, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Potatis: Skär potatisen i klyftor, lägg dem i en bunke och blanda med oljan. Krydda med salt och peppar. Rosta dem på den varma plåten ca 25 minuter.
  3. Burgare: Skär auberginen i skivor, ca 1 1/2 cm tjocka. Häll upp mjölet på en tallrik, salta och peppra. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Riv osten och lägg på en tallrik. 
  4. Vänd aubergineskivorna i mjölet. Vänd dem sedan i ägget och sist i parmesanosten. Stek dem gyllenbruna i omgångar i olivoljan i en stekpanna på medelvärme. Lägg dem på potatisplåten när det återstår ca 5 minuter av potatisens tid.
  5. Tillbehör: Skala och skär löken i tunna skivor. 
  6. Strimla tomaterna och hacka persiljan, blanda det med smetanan. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera burgarna med potatisen och alla tillbehör.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd mjöl och hamburgerbröd utan gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatis
  • 900 g fast potatis
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
Auberginebugare
  • 1 aubergine
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 100 g parmesanost
  • 3 msk olivolja
Tillbehör
  • 1/2 rödlök
  • 4 soltorkade tomater
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 dl smetana
  • 1/2 ask solrosskott (à 100 g)
  • 4 hamburgerbröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3423 kJ / 812 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer