Parmesanburgare med soltorkad tomatcréme

29
1
Parmesanburgare med soltorkad tomatcréme

Hemmagjorda hamburgare smaksatta med parmesan och dijonsenap. Goda att grilla till grillfesten och servera med en röra av soltorkade tomater och matlagningsyoghurt. Hamburgarna är lätta att göra, bara blanda köttfärs med ost och senap och grilla. Bjud burgarna i bröd med grönsaker och tomatkrämen.

Parmesanburgare med soltorkad tomatcréme

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g högrevsfärs eller nötfärs
1 dl riven parmesan
1 msk dijonsenap
1/2 tsk flingsalt med jod
3 krm peppar
1 förp crème av soltorkad tomat (à 140 g)
1 dl matlagningsyoghurt (10 %)
flingsalt med jod
svartpeppar
2 silverlökar
1 huvudsallad
4 hamburgerbröd

För alla

Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt matlagningsyoghurt mot Sour Supreme (innehåller soja), ris- eller havrebaserat alternativ. Välj mjölkproteinfri ost.

Näringsberäkningen är beräknad per portion om sparrissallad med champinjoner väljs att serveras till.

Gör så här

Tips

Servera med t.ex. rostad färskpotatis eller sparrissallad med champinjoner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentar

Malin

2014-03-27

Verkligen goda burgare! Jag hade dock i mer parmesan och ett ägg.

Näringsvärde per portion

Energi 2133 KJ / 510 kCal
Fett 216 g
Kolhydrater 355 g
Protein 390 g
Läs mer om näringsvärden