Parmesanburgare med soltorkad tomatcréme
Hemmagjorda hamburgare smaksatta med parmesan och dijonsenap. Goda att grilla till grillfesten och servera med en röra av soltorkade tomater och matlagningsyoghurt. Hamburgarna är lätta att göra, bara blanda köttfärs med ost och senap och grilla. Bjud burgarna i bröd med grönsaker och tomatkrämen.
Ingredienser
4 portioner
ca 500 g högrevsfärs eller nötfärs
1 dl riven parmesan
1 msk dijonsenap
1/2 tsk flingsalt med jod
3 krm peppar
1 förp crème av soltorkad tomat (à 140 g)
1 dl matlagningsyoghurt (10 %)
flingsalt med jod
svartpeppar
2 silverlökar
1 huvudsallad
4 hamburgerbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är beräknad per portion om sparrissallad med champinjoner väljs att serveras till.
Energi2133 KJ / 510 kCal
Fett21.6 g
Kolhydrater35.5 g
Protein39 g
Kommentar
Verkligen goda burgare! Jag hade dock i mer parmesan och ett ägg.
Malin
2014-03-27