Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Medelhavsburgare med kalkon och färskost

Grillade hamburgare av kalkon med grillad paprika, färskost med vitlök och örter samt kräm av soltorkad tomat. Grilla burgarna och servera mellan lantbröd istället för hamburgerbröd. Toppa med krispig sallad. Lätta & snabba!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grilla brödet på båda sidor.
  2. Bred färskost på hälften av brödskivorna. Lägg på den grillade kalkonburgaren. Toppa burgaren med tomatcrème, grillad paprika och sallad. Lägg på resten av brödet.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på grillburgaren och de soltorkade tomaterna. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: lite färskost kan ev tålas.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskosten mot mjölkfri variant med örter. Använd bröd utan mjölk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 skivor lantbröd
  • 125 g färskost med vitlök och örter
  • 4 msk crème av soltorkad tomat
  • 1 förp grillad paprika (à ca 300 g)
Till servering
  • Grillburgare kalkon
  • sallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2482 kJ / 593 kCal