Halloumiburgare med srirachamajonnäs och soltorkade tomater

Halloumiburgare är drömgott! Och majonnäs med chilisåsen sriracha går inte av för hackor. Toppa halloumiburgarna med soltorkade tomater, rostade pumpafrön och jalapeño för extra sting.
 Ett recept från: 
Buffé nr 5, 2017

Ingredienser
2 portioner
4  halloumiburgare (4 burgare motsvarar 200 g)
 olja
2  hamburgerbröd (gärna brioche)
3 msk majonnäs (gärna srirachamajonnäs)
1 dl rucola
1/2  skivad avokado
2  strimlade soltorkade tomater
1 msk finhackad inlagd jalapeño
 rostade pumpakärnor
 ev picklad rödlök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3669 KJ / 877 kCal
Fett62 g
Salt7.03 g
Kolhydrater49 g
Protein30 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
15 stHalloumiburgare är det bara skivad halloumiost, eller?
Anita
Hej Anita! Det finns en produkt som heter halloumiburgare men det går självklart lika bra att välja skivad halloumiost eller svensk grillost. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket
Mycket gott recept, blev mycket bra!
Mona
För perfektion ska haloumi vara rumstempererat torr. Varm panna då får man maillardeffekten.. Sen är det bara lite tålamod sänka värmen så den bli varm och mjuk på insidan och krispig på utsidan
Ermin