Halloumiburgare med mango chutney-dressing

Betyg 3.8 av 5.240 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Halloumiburgare med mango chutney-dressing

Testa favoriten halloumi på ett nytt sätt i form av saftiga burgare med morot. En krämig dressing med söt mango chutney och matyoghurt bryter av bra mot den salta burgaren. Med ugnsstekta sötpotatisklyftor till blir det ett perfekt fredagsmys!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2015

Halloumiburgare med mango chutney-dressing

Ingredienser

4 portioner
1 morot
200 g halloumi
1 vitlöksklyfta
2 ägg
2 msk potatismjöl
2 msk ströbröd
1 krm chiliflakes
3 msk hackad gräslök
2 krm nymalen svartpeppar
2 msk rapsolja

Mango chutney-dressing

3 msk mango chutney
1 1/2 dl matyoghurt (10 %)

Till servering

4 rostade grova portionsbröd
4 salladsblad
1 skivad avokado

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Jättegoda ... men som flera redan sagt ... 2 ägg räcker!

    Catarina

  • tycker att det för många ägg. Ska försöka med högst 2 st

    Claudine

  • Blev för tunna och ”äggiga”, inte alls efter förväntan. Följde receptet helt. Ingen Halloumi smak alls..😒

    Kerstin

  • Tyckre att de fick lite för mycket smak av ägg och för lite smak av osten. Nästa gång tar jag nog mindre ägg än vad som står i receptet.

    Fanny

  • Jättegoda!

    Aisha

  • Överraskande goda burgare. En succé som snart lagas igen till fredagsmyset! Smeten var lite lös, därför tillsatte vi lite extra ströbröd och lät den stå och svälla i någon minut. Den gick inte att forma så bra, så därför klickade vi ut smeten i stekpannan. Supergott och frasigt blev det till sist!

    Cecilia

  • Kalasgott! Saftiga och goda, passar bra med ett gott bröd :)

    Joakim

  • Älskar! Halloumibiffarna är mitt favorita köttsubstitut. De är lätta att göra och mättar bra. Senast rev jag både osten och moroten fint och hade i endast två ägg och det blev väldigt bra konsistent på biffarna. När jag gör bugare blir det klyftpotatis till iställer för rekommenderade sötpotatisen. Sötpotatisen är alldeles för söt. Speciellt sedan dressingen har en sötma. Har även picklad rödlök eller vanlig rödlök i burgaren. Gör rätten ännu bättre. Perfekt att frysa in färdigstekta biffar. Bara att ta fram när man är sugen. Låter dem tina en stund för att sedan steka dem på nytt i smör två minuter på var sida på medelvärme.

    Jenny

Näringsvärde per portion

Energi2172 KJ / 518 kCal
Fett33 g
Salt1.95 g
Kolhydrater32 g
Protein21 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Vegoburgare med dressing
    Betyg 3 av 5.189 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Vegoburgare med majs
    Betyg 3.5 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Champinjonburgare med halloumi
    Betyg 4.2 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Breakfast burger
    Betyg 4.3 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad