Vegoburgare med dressing

188
0
Vegoburgare med dressing

Här har vi ett riktigt höjdarrecept – vegoburgare med söt-stark dressing. Favoriten halloumi tillagas på ett nytt sätt i form av saftiga burgare med morot som får smak av chiliflakes och vitlök. Stek dessa frasiga i en het panna. Servera med en krämig mango chutney-dressin gjord på len matyoghurt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2016

Vegoburgare med dressing

Ingredienser

4 portioner
600 g sötpotatis
1 tsk olja
salt och svartpeppar

Burgare

1 morot
200 g halloumi
1 vitlöksklyfta
3 msk hackad gräslök
3 ägg
2 msk potatismjöl
2 msk ströbröd
1 krm chiliflakes
2 krm svartpeppar
1 msk olja

Dressing

3 msk mango chutney (gärna stark)
1 1/2 dl matyoghurt

Tillbehör

1 krispsallad
1 avokado
4 hamburgerbröd

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber. Använd glutenfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri halloumi och matyoghurt.

Gör så här

Tips

Rosta gärna bröden för lite extra frasighet och smak. Det går bra i antingen en het stekpanna eller i brödrosten.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

188

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3350 KJ / 795 kCal
Fett 29 g
Salt 386 g
Kolhydrater 105 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden