Vegoburgare med dressing
Här har vi ett riktigt höjdarrecept – vegoburgare med söt-stark dressing. Favoriten halloumi tillagas på ett nytt sätt i form av saftiga burgare med morot som får smak av chiliflakes och vitlök. Stek dessa frasiga i en het panna. Servera med en krämig mango chutney-dressin gjord på len matyoghurt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2016
Ingredienser
4 portioner
600 g sötpotatis
1 tsk olja
salt
svartpeppar
Burgare
1 morot
200 g halloumi
1 vitlöksklyfta
3 msk hackad gräslök
3 ägg
2 msk potatismjöl
2 msk ströbröd
1 krm chiliflakes
2 krm svartpeppar
1 msk olja
Dressing
3 msk mango chutney (gärna stark)
1 1/2 dl matyoghurt
Tillbehör
1 krispsallad
1 avokado
4 hamburgerbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3350 KJ / 795 kCal
Fett29 g
Salt3.86 g
Kolhydrater105 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer