Vegoburgare med dressing
Här har vi ett riktigt höjdarrecept – vegoburgare med söt-stark dressing. Favoriten halloumi tillagas på ett nytt sätt i form av saftiga burgare med morot som får smak av chiliflakes och vitlök. Stek dessa frasiga i en het panna. Servera med en krämig mango chutney-dressin gjord på len matyoghurt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2016
Ingredienser
Burgare
Dressing
Tillbehör
För alla
Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber. Använd glutenfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri halloumi och matyoghurt.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer