Halloumi- och nektarinsallad med yoghurt och bönor

113
6
Halloumi- och nektarinsallad med yoghurt och bönor

Njut av läcker nektarinsallad med halloumi. En god och mättande vardagsrätt. Halloumi blandas med nektariner, bulgur och näringsrik spenat. Nektarinerna har en ljuvlig söt smak då honung ringlats över under stekning. Bryt av med en svalkande yoghurt och toppa med knapriga pumpakärnor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2016

Halloumi- och nektarinsallad med yoghurt och bönor

Ingredienser

4 portioner
4 port bulgur eller annat gryn
150 g haricots verts (bönor)

Dressing

1/2 påse salladslök (à 125 g)
1/2 kruka basilika
1 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
salt och peppar
2 förp halloumi (à 200 g)
1 msk olivolja
2 nektariner
1 msk honung
65 g spenat
1 dl pumpakärnor
2 dl matyoghurt

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous, ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd halloumi och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu. Byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Rosta pumpafröna i en stekpanna med lite olja och flingsalt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

113

Kommentarer

Mimmi

2022-07-09

Jättegott! Vi brukar ta pärlcouscous istället

Jennie

2022-03-18

Supergod sallad med fräscha smaker. Lagar om. och om igen.

Malin

2021-07-23

Så gott! Bytte ut koverts mot sallads ärtor. Behöver inte vara mogna nektariner FYI blir mjuka av stekningen

Näringsvärde per portion

Energi 3066 KJ / 735 kCal
Fett 44 g
Salt 5.09 g
Kolhydrater 47.9 g
Protein 33.6 g
Läs mer om näringsvärden