Halloumi- och nektarinsallad med yoghurt och bönor

Njut av läcker nektarinsallad med halloumi. En god och mättande vardagsrätt. Halloumi blandas med nektariner, bulgur och näringsrik spenat. Nektarinerna har en ljuvlig söt smak då honung ringlats över under stekning. Bryt av med en svalkande yoghurt och toppa med knapriga pumpakärnor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2016

Ingredienser
4 portioner
4 port bulgur eller annat gryn
150 g haricots verts (bönor)
Dressing
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1/2 kruka basilika
1 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
salt
peppar
2 förp halloumi (à 200 g)
1 msk olivolja
2 nektariner
1 msk honung
65 g spenat
1 dl pumpakärnor
2 dl matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3066 KJ / 735 kCal
Fett44 g
Salt5.09 g
Kolhydrater47.9 g
Protein33.6 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkel och god rätt. Yoghurten är överflödig. Öka gärna nektarinerna
Helen
2024-11-25Hade i nektarinerna råa för att få mer syra i rätten. Hade rejält med citronsaft i dressingen istället för vinäger och en liten skvätt flytande honung också. Supergott!
Hillevi
2024-06-23Jättegott! Vi brukar ta pärlcouscous istället
Mimmi
2022-07-09