Halloumi- och nektarinsallad med yoghurt och bönor

97
3
Halloumi- och nektarinsallad med yoghurt och bönor

Njut av läcker nektarinsallad med halloumi. En god och mättande vardagsrätt. Halloumi blandas med nektariner, bulgur och näringsrik spenat. Nektarinerna har en ljuvlig söt smak då honung ringlats över under stekning. Bryt av med en svalkande yoghurt och toppa med knapriga pumpakärnor.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2016

Halloumi- och nektarinsallad med yoghurt och bönor

Ingredienser

4 portioner
4
port bulgur eller annat gryn
150 g
haricots verts

Dressing

1/2
påse salladslök (à 125 g)
1/2
kruka basilika
1 msk
vitvinsvinäger
1 msk
olivolja
-
salt och peppar
2
förp halloumi (à 200 g)
1 msk
olivolja
2
nektariner
1 msk
honung
65 g
spenat
1 dl
pumpakärnor
2 dl
matyoghurt

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous, ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd halloumi och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu. Byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Rosta pumpafröna i en stekpanna med lite olja och flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?

97

Kommentarer

Emil

9/26/2020

Blev väldigt gott med matvete till 👍

Katarina

7/12/2020

Sojabönor passar perfekt

Lina

6/22/2020

Gott med nektarin och halloumi! Tog edamamebönor istället för haricots vertes.

Näringsvärde per portion

Energi 3066 KJ / 735 kCal
Fett 44 g
Salt 5.09 g
Kolhydrater 47.9 g
Protein 33.6 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept