Bulgurpanna med stekt halloumi

Betyg 4 av 5.
21 personer har röstat
3
Bulgurpanna med stekt halloumi

På denna exotiska bädd av bulgur, grönsaker och nötter med russin serverar du halloumi som fått en gyllene yta vid stekning. Sältan från halloumin bryter fint mot den milda bulgurpannan som får en fin vändning med de söta russinen.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2006

Bulgurpanna med stekt halloumi

Ingredienser

4 portioner
4 dl  bulgur
250 g  broccoli
2   rödlökar
2   paprikor
1   burk stora vita bönor (à ca 400 g)
1   vitlöksklyfta
2 1/2 dl  blandade frön, nötter och russin (t ex russin, cashewnötter och solrosfrön)
250 g  halloumi
olivolja till stekning
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten och mjölk.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot t ex kokt fullkornsris.
Gör mjölkproteinfri: ersätt halloumi med tofu.

Gör så här

Receptet är avsett för 4 portioner.

Tips

Servera gärna med tzatziki eller matyoghurt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Jätte god.

Ivy

2017-05-26

Gott! Har gjort flera gånger och mer blir det.

Ants

2014-07-04

Mums!

Kristoffer

2012-10-14

Näringsvärde per portion

Energi2690 KJ / 640 kCal
Fett29 g

Testa liknande recept

Grillad halloumi med myntayoghurt
Betyg 3 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bulgur- och halloumifritters med pestokräm
Betyg 3.7 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Allt i en form - Tomatbulgur med fetaost och koriander
Betyg 3.8 av 5.
24 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Bulgursallad med vitost och ajvar
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kikärtswraps med ajvar relish-crème
Betyg 4.2 av 5.
57 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Halloumisallad med citron- och gurkröra
Betyg 4.4 av 5.
67 personer har röstat
Under 30 min att tillaga