Bulgurpanna med stekt halloumi | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bulgurpanna med stekt halloumi

På denna exotiska bädd av bulgur, grönsaker och nötter med russin serverar du halloumi som fått en gyllene yta vid stekning. Sältan från halloumin bryter fint mot den milda bulgurpannan som får en fin vändning med de söta russinen.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för 4 portioner.

  1. Koka bulguren enligt anvisning på paketet.
  2. Skär broccolin i små buketter. Skala och strimla rödlöken. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Skölj bönorna. Fräs grönsakerna i 2 msk olja tillsammans med pressad vitlök. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
  3. Blanda det kokta bulgurvetet med grönsakerna. Strö över nötter och russin.
  4. Skär halloumin i skivor. Hetta upp en plastbelagd stekpanna och stek osten precis före servering.
  5. Servera den varma osten på en bädd av bulgur, grönsaker, frön och nötter. Strö flingsalt över och ta ett varv med svartpepparkvarnen.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten och mjölk.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot t ex kokt fullkornsris.
Gör mjölkproteinfri: ersätt halloumi med tofu.

Tips

Servera gärna med tzatziki eller matyoghurt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl bulgur
  • 250 g broccoli
  • 2 rödlökar
  • 2 paprikor
  • 1 burk stora vita bönor (à ca 400 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 1/2 dl blandade frön, nötter och russin (t ex russin, cashewnötter och solrosfrön)
  • 250 g halloumiost
  • olivolja till stekning
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2690 kJ / 640 kCal
Fett: 29 g
Läs mer om näringsvärden