Bulgurpanna med stekt halloumi

20
3
Bulgurpanna med stekt halloumi

På denna exotiska bädd av bulgur, grönsaker och nötter med russin serverar du halloumi som fått en gyllene yta vid stekning. Sältan från halloumin bryter fint mot den milda bulgurpannan som får en fin vändning med de söta russinen.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2006

Bulgurpanna med stekt halloumi

Ingredienser

4 portioner
4 dl bulgur
250 g broccoli
2 rödlökar
2 paprikor
1 burk stora vita bönor (à ca 400 g)
1 vitlöksklyfta
2 1/2 dl blandade frön, nötter och russin (t ex russin, cashewnötter och solrosfrön)
250 g halloumi
olivolja till stekning
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten och mjölk.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot t ex kokt fullkornsris.
Gör mjölkproteinfri: ersätt halloumi med tofu.

Gör så här

Receptet är avsett för 4 portioner.

Tips

Servera gärna med tzatziki eller matyoghurt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Ivy

2017-05-26

Jätte god.

Ants

2014-07-04

Gott! Har gjort flera gånger och mer blir det.

Kristoffer

2012-10-14

Mums!

Näringsvärde per portion

Energi 2690 KJ / 640 kCal
Fett 29 g
Läs mer om näringsvärden