Bulgursallad med halloumi och citrusröra | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bulgursallad med halloumi och citrusröra

Bulgursallad med halloumi och citrusröra är en fräsch, snabb och mättande vegetarisk rätt med högt proteininnehåll tack vare ingredienser som halloumi och citrusröra med kvarg. Perfekt att avnjuta efter en hektisk dag på jobbet eller ett krävande träningspass!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala lök och morötter, strimla löken och slanta morötterna. Tärna zucchinin.
  3. Stek lök, morötter och zucchini i hälften av olivoljan. Krydda med salt och peppar.
  4. Blanda de stekta grönsakerna med bulgur, timjan och balsamvinäger.
  5. Tärna halloumin och stek den frasig i resten av olivoljan i stekpannan. Vänd ner i den ljumma bulgursalladen.
  6. Grovriv gurkan och krama ur vätskan.
  7. Blanda gurkan med kvarg, skalad och finriven vitlök, citronskal och smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar.
  8. Vänd ner rucolan i bulgursalladen och servera med citrusröran.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut bulgurn mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri halloumi och kvarg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl bulgur eller annat gryn
  • 1 rödlök
  • 2 morötter
  • 1 zucchini
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 förp halloumiost (à 150 g)
  • 1/2 gurka
  • 250 g kvarg (10 %)
  • 1 vitlöksklyfta
  • rivet skal och presad saft av 1/2 citron
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2656 kJ / 635 kCal