Halloumi- och nektarinsallad med yoghurt och bönor

Betyg 4 av 5.123 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Halloumi- och nektarinsallad med yoghurt och bönor

Njut av läcker nektarinsallad med halloumi. En god och mättande vardagsrätt. Halloumi blandas med nektariner, bulgur och näringsrik spenat. Nektarinerna har en ljuvlig söt smak då honung ringlats över under stekning. Bryt av med en svalkande yoghurt och toppa med knapriga pumpakärnor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2016

Halloumi- och nektarinsallad med yoghurt och bönor

Ingredienser

4 portioner
4 port bulgur eller annat gryn
150 g haricots verts (bönor)

Dressing

1/2 påse salladslök (à 125 g)
1/2 kruka basilika
1 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
salt
peppar
2 förp halloumi (à 200 g)
1 msk olivolja
2 nektariner
1 msk honung
65 g spenat
1 dl pumpakärnor
2 dl matyoghurt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Konstiga smaker som inte alls gick i hop!Och varför ska man koka bönorna till?

    Elin

  • Tog matvete i stället för bulgur, lite mer nektarin, sockerärter och sojabönor. Supergott! Kan tänka mig att det är gott m lite limesaft i dressingen. Det får bli nästa gång.

    Karin

  • Gjorde den utan nektariner och ingen honung. Tog en glutenfri blandning med hirs , amarant o lite annat. Funkade bra! Lite pressad lime i dressingen gjorde susen.

    Gunbritt

  • Enkel och god rätt. Yoghurten är överflödig. Öka gärna nektarinerna

    Helen

  • Hade i nektarinerna råa för att få mer syra i rätten. Hade rejält med citronsaft i dressingen istället för vinäger och en liten skvätt flytande honung också. Supergott!

    Hillevi

  • Jättegott! Vi brukar ta pärlcouscous istället

    Mimmi

  • Supergod sallad med fräscha smaker. Lagar om. och om igen.

    Jennie

  • Så gott! Bytte ut koverts mot sallads ärtor. Behöver inte vara mogna nektariner FYI blir mjuka av stekningen

    Malin

  • Blev väldigt gott med matvete till 👍

    Emil

  • Sojabönor passar perfekt

    Katarina

Näringsvärde per portion

Energi3066 KJ / 735 kCal
Fett44 g
Salt5.09 g
Kolhydrater47.9 g
Protein33.6 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Halloumi i ugn med lök och ost
    Betyg 3.8 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Bulgursallad med nordiska smaker
    Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad halloumi med myntayoghurt
    Betyg 3.1 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Koka bulgur
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad