Halloumi- och nektarinsallad med yoghurt och bönor

Njut av läcker nektarinsallad med halloumi. En god och mättande vardagsrätt. Halloumi blandas med nektariner, bulgur och näringsrik spenat. Nektarinerna har en ljuvlig söt smak då honung ringlats över under stekning. Bryt av med en svalkande yoghurt och toppa med knapriga pumpakärnor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2016

Ingredienser
4 portioner
4 port bulgur eller annat gryn
150 g haricots verts (bönor)
Dressing
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1/2 kruka basilika
1 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
salt
peppar
2 förp halloumi (à 200 g)
1 msk olivolja
2 nektariner
1 msk honung
65 g spenat
1 dl pumpakärnor
2 dl matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3066 KJ / 735 kCal
Fett44 g
Salt5.09 g
Kolhydrater47.9 g
Protein33.6 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Konstiga smaker som inte alls gick i hop!Och varför ska man koka bönorna till?
Elin
2025-07-29Tog matvete i stället för bulgur, lite mer nektarin, sockerärter och sojabönor. Supergott! Kan tänka mig att det är gott m lite limesaft i dressingen. Det får bli nästa gång.
Karin
2025-06-30Gjorde den utan nektariner och ingen honung. Tog en glutenfri blandning med hirs , amarant o lite annat. Funkade bra! Lite pressad lime i dressingen gjorde susen.
Gunbritt
2025-06-26