Stekt fläskkotlett med potatisgratäng

5
0
Stekt fläskkotlett med potatisgratäng

Kött och potatisgratäng är en klassisk kombination som är briljant i sin enkelhet. Det är en favorit av en anledning – gratängens olika texturer ger dig både krispigt och krämigt, och tillsammans med saftig fläskkotlett är det här en svårslagen rätt. Gör måltiden komplett med en fräsch salladsmix.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2016

Stekt fläskkotlett med potatisgratäng

Ingredienser

2 portioner
2
port potatisgratäng (2 port motsvarar 400 g)
2
benfria fläskkotletter
1 tsk
olja
-
salt och peppar
1/2
förp salladsärtor (à 150 g)
65 g
krispig salladsmix (gärna med rödbeta)
2 tsk
vinäger
2 tsk
olivolja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2290 KJ / 548 kCal
Fett 27 g
Salt 4 g
Kolhydrater 32 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept