Stekt fläskkotlett med potatisgratäng
Kött och potatisgratäng är en klassisk kombination som är briljant i sin enkelhet. Det är en favorit av en anledning – gratängens olika texturer ger dig både krispigt och krämigt, och tillsammans med saftig fläskkotlett är det här en svårslagen rätt. Gör måltiden komplett med en fräsch salladsmix.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2016
Ingredienser
2 portioner
2 port potatisgratäng (2 port motsvarar 400 g)
2 benfria fläskkotletter
1 tsk olja
salt
peppar
1/2 förp salladsärtor (à 150 g)
65 g krispig salladsmix (gärna med rödbeta)
2 tsk vinäger
2 tsk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2290 KJ / 548 kCal
Fett27 g
Salt4 g
Kolhydrater32 g
Protein42 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Hur städer japå stekpanna?
Jan
2023-04-14