Halloumi med grönsaksbullar, tzatziki och salladsärtor
Enkel och snabblagad är denna vegorätt som du lagar på en halvtimme. Den goda halloumin steks krispig i en stekpanna och grönsaksbullarna värmer du snabbt. Servera halloumin och bullarna med krämig tzatziki och krispiga salladsärtor.
Ingredienser
4 portioner
2 förp färska grönsaksbullar (à 200 g)
2 förp halloumi eller grillost (à 200 g)
1 msk olja
150 g salladsärtor
1 förp tzatziki (à 200 g)
65 g salladsmix
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2469 KJ / 595581 kCal
Fett39 g
Salt6.5 g
Kolhydrater14 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer