Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vegopaella med rostad paprika, zucchini och halloumi

Vad sägs om en paella med halloumi? Paella, den välkända spanska rätten, färgstark och smakrik serverar du med halloumi, grillade paprikor och härlig avorioris. Ett recept för fyra och perfekt som vegorätt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp buljongen och håll den varm.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olivoljan, gärna i en låg vid panna. Rör ner ris och saffran och fräs ytterligare någon minut under omrörning. 
  3. Tillsätt buljongen lite i taget och rör om under tiden tills riset är kokt men har tuggmotstånd. 
  4. Låt paprikorna rinna av och skär dem på längden. Tärna zucchinin och halloumin och dela tomaterna.
  5. Stek halloumin i oljan i en stekpanna. Lägg i zucchinin och låt den steka med. 
  6. Vänd ner paprika, zucchini, tomater och halloumi i riset strax innan servering.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt halloumi mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 4 port avorioris
  • 1/2 g saffran
  • 2 grillade paprikor
  • 1 zucchini (à ca 300 g)
  • 2 förp halloumiost (à 200 g)
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2661 kJ / 636 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept