Vegopaella med rostad paprika, zucchini och halloumi
Vad sägs om en paella med halloumi? Paella, den välkända spanska rätten, färgstark och smakrik serverar du med halloumi, grillade paprikor och härlig avorioris. Ett recept för fyra och perfekt som vegorätt!
Ingredienser
4 portioner
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
4 port avorioris
1/2 g saffran
2 grillade paprikor
1 zucchini (à ca 300 g)
2 förp halloumi (à 200 g)
250 g körsbärstomater
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2661 KJ / 636 kCal
Fett30 g
Salt6 g
Kolhydrater59 g
Protein29 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott! Följde receptet men använde färsk paprika (röd) istället
Birgitta
2024-01-06La till tillbehör: champinjoner till de som vill ha vegetariskt och vannamei räkor till de som vill ha något icke vegetarisk. Jättegott tyckte samtliga!
Veronica
2023-03-18Supergott med en lyxig känsla! 😀 Jag bytte ut zucchinin mot salladskål för att få mer säsongsanpassat. Tänker även att man kan byta hallomi mot tofu för att få rätten mer klimatsmart.
Siri
2020-01-25