UNDER 30 MIN | Enkel

Vårig grönsallad med sparris och pumpadressing

Med tunt hyvlad sparris, krispiga salladsärtor och en krämig dressing på pumpakärnor, matyoghurt och vitlök är det här en grönsallad när den är som bäst. Servera som tillbehör eller som en del av en buffé.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dressing: Mixa alla ingredienser till dressingen slätt i en blender.
  2. Sallad: Bryt ev av den nedre torra delen på sparrisen och hyvla den tunt med en skalare. Strimla salladsärtorna. Plocka bladen från salladen.
  3. Blanda alla ingredienser till salladen på ett fat. Ringla över dressingen. Strö över torkade blåbär och pumpakärnor.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Ingredienser

Portioner: 6
Dressing
  • 1 dl rostade pumpakärnor
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 msk olivolja
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 msk citronjuice eller vinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Sallad
  • 1 knippe sparris (à 250 g)
  • 150 g salladsärtor
  • 200 g hjärtsallad eller blandade salladsblad
  • 1 förp ärtskott (à 100 g)
  • torkade blåbär
  • pumpakärnor

Näringsvärde
Per portion

Energi 725 kJ / 173 kCal