Vårig grönsallad med sparris och pumpadressing
Med tunt hyvlad sparris, krispiga salladsärtor och en krämig dressing på pumpakärnor, matyoghurt och vitlök är det här en grönsallad när den är som bäst. Servera som tillbehör eller som en del av en buffé.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018
Ingredienser
6 portioner
Dressing
1 dl rostade pumpakärnor
2 dl matyoghurt
2 msk olivolja
1 liten vitlöksklyfta
1 msk citronjuice eller vinäger
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Sallad
1 knippe sparris (à 250 g)
150 g salladsärtor
200 g hjärtsallad eller blandade salladsblad
1 förp ärtskott (à 100 g)
torkade blåbär
pumpakärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi725 KJ / 173 kCal
Fett13 g
Salt0.5 g
Kolhydrater7 g
Protein7 g
Kommentarer
Jättegod, de torkade blåbären och dressingen lyfter salladen.
Linda
2023-04-29Krispig och jättegod!
Ann
2020-06-03