Vårig grönsallad med sparris och pumpadressing

3
1
Vårig grönsallad med sparris och pumpadressing

Med tunt hyvlad sparris, krispiga salladsärtor och en krämig dressing på pumpakärnor, matyoghurt och vitlök är det här en grönsallad när den är som bäst. Servera som tillbehör eller som en del av en buffé.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Vårig grönsallad med sparris och pumpadressing

Ingredienser

6 portioner

Dressing

1 dl
rostade pumpakärnor
2 dl
matyoghurt
2 msk
olivolja
1
liten vitlöksklyfta
1 msk
citronjuice eller vinäger
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar

Sallad

1
knippe sparris (à 250 g)
150 g
salladsärtor
200 g
hjärtsallad eller blandade salladsblad
1
förp ärtskott (à 100 g)
-
torkade blåbär
-
pumpakärnor

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Ann

6/3/2020

Krispig och jättegod!

Näringsvärde per portion

Energi 725 KJ / 173 kCal
Fett 13 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 7 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept