Halloumi och granatäpple med myntayoghurt

Betyg 4.2 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Halloumi och granatäpple med myntayoghurt

Här äts halloumi tillsammans med aubergine och en fräsch sallad gjord på granatäpple och salladsärtor. En krämig myntayoghurt passar perfekt ihop. Servera med ris och rätten är komplett.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2017

Halloumi och granatäpple med myntayoghurt

Ingredienser

4 portioner

Myntayoghurt

1 kruka mynta
2 dl turkisk yoghurt
salt
peppar
4 port ris eller annat gryn

Sallad

1 granatäpple
150 g salladsärtor
2 hjärtsallad
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger

Halloumi

400 g halloumi
1 aubergine
2 msk olja
1/2 tsk spiskummin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Jättegod sallad och lättlagad. Ser festlig ut och kan även göras som tillbehör till lax eller kyckling.

    Catharina

Näringsvärde per portion

Energi2868 KJ / 687 kCal
Fett37 g
Salt6.9 g
Kolhydrater54 g
Protein31 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Tunnbrödswrap med halloumisallad
    Betyg 3.1 av 5.152 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kikärtsburgare med avokadokräm
    Betyg 4.4 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad