Pasta med grönkål och halloumi

Grönkål är förmodligen vinterns bästa grönsak! Här tillagar vi ner den i en krämig pasta. Tagliatelle får även sällskap av knaperstekt halloumi och rostade mandlar som ger härligt crunch.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2018

Ingredienser
4 portioner
Grönkål
200 g skuren grönkål
2 msk olivolja
2 krm salt
20 cm purjolök
200 g halloumi
1 dl rostade, hackade mandlar
3 msk olivolja
2 rivna vitlöksklyftor
300 g tagliatelle
2 dl crème fraiche
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3009 KJ / 719 kCal
Fett57 g
Salt10 g
Kolhydrater25 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ni har ändrat det här receptet! Förut var det bönpasta, nu ändrat till vanlig pasta. Varför?
Catarina
2025-01-19Snabblagat men väldigt gott. Hela familjen tycker om den här rätten. Vi brukar ta mer pasta och halloumi, det blir bäst i vår familj med tonårssöner.
Anna
2024-12-03Mycket gott! Tog 2dl creme fraiche samt pastavatten för krämighet. Ska testa med timjan, paprikapulver el. citron nästa gång. Hade bönpasta till, Fettuccine 🙂
Kristina
2024-10-11