UNDER 30 MIN | Medel

Halloumistroganoff med kålrabbisallad

En magiskt god stroganoff med halloumi och paprika i en krämig sås hittar du här. Den syrliga salladen på kålrabbi gifter sig fint med den gräddiga tomatsmaken med hintar av oregano. Servera rätten med ris och du har en härlig måltid att njuta av!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stroganoff: Skala och hacka löken. Dela och kärna ur paprikorna. Skär paprika och halloumi i större tärningar.
  2. Fräs halloumin i hälften av oljan på hög värme i en stekpanna tills den får färg. Lyft upp den och lägg över i en gryta.
  3. Stek lök och paprika i resten av oljan i stekpannan tills löken mjuknar. Pressa i vitlöken. Tillsätt tomatpuré och kryddor och låt fräsa ytterligare någon minut. Lägg över allt i grytan och blanda ner passerade tomater och grädde.
  4. Koka upp och låt sjuda ca 10 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Sallad: Skala och skiva kålrabbin så tunt som möjligt, gärna med en mandolin eller osthyvel. Hacka persiljan och blanda den med saften från pressad citron, olivoljan och kålrabbin. Krydda med salt och peppar.
  7. Servera stroganoffen med ris och kålrabbisallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och halloumin mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Krydda gärna stroganoffen med chilipeppar.

Ingredienser

Portioner: 4
Stroganoff
  • 1 rödlök
  • 2 röda paprikor
  • 2 förp halloumi (à 200 g)
  • 2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 förp passerade tomater (à 500 g)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • peppar
  • 4 port ris
Sallad
  • 300 g kålrabbi
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 1/2 citron
  • 2 msk olivolja

Näringsvärde
Per portion

Energi 3434 kJ / 813 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept