Halloumi med ljummen potatissallad med senap
Potatissalladen får sina smaker från gräslök, senap, salladsärtor, rödlök och snackmorötter. Halloumin steker du gyllenbrun i pannan. Toppa sedan rätten med härlig mangold och solroskärnor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2021
Ingredienser
4 portioner
Potatissallad
900 g delikatesspotatis
1/2 ask gräslök (à 20 g)
1 msk dijonsenap
2 dl lätt crème fraiche
salt
peppar
150 g salladsärtor
200 g snackmorot
1 rödlök
Tillbehör
400 g halloumi eller grillost
1/2 msk olja
65 g röd mangold
70 g rostade solrosfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3079 KJ / 737 kCal
Fett42 g
Salt6 g
Kolhydrater51 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt och gott. Vi struntade dock i att koka morötter och salladsärtor, kändes som ett onödigt moment. Det funkade bra, blev krispigt och gott.
Christina
2021-04-25Mycket lättlagad och god potatissallad, hade i en klick majonnäs och blev då perfekt smak 👌förvånansvärt gott med grillost till!
Emelie
2021-04-21Mycket gott, rekommenderas verkligen 👍 Kräsna 6-åringen tyckte att potatissalladen "var den godaste någonsin!". Vi hade morötterna och sockerärtor vid sidan av, funkade lika bra.
Sara
2020-07-16