Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Halloumi med ljummen potatissallad med senap

Potatissalladen får sina smaker från gräslök, senap, salladsärtor, rödlök och snackmorötter. Halloumin steker du gyllenbrun i pannan. Toppa sedan rätten med härlig mangold och solroskärnor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Potatissallad: Koka potatisen.
  2. Hacka gräslöken och blanda den med senap och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  3. Ansa och skiva salladsärtor och morötter. Koka dem mjuka ca 4 minuter. Skala och skiva löken.
  4. Dela potatisen och blanda med salladsärtor, morötter, lök och kräm.
  5. Tillbehör: Skär halloumin i bitar och stek dem gyllenbruna i oljan i en stekpanna.
  6. Servera potatissalladen med halloumi och toppa med mangold och solrosfrön.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ. Byt halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Tips

Hacka i lite kapris och blanda i potatissalladen.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatissallad
  • 900 g delikatesspotatis
  • 1/2 ask gräslök (à 20 g)
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • salt
  • peppar
  • 150 g salladsärtor
  • 200 g snackmorot
  • 1 rödlök
Tillbehör
  • 400 g halloumiost
  • 1/2 msk olja
  • 65 g röd mangold
  • 70 g rostade solrosfrön
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3079 kJ / 737 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept