Halloumi med ljummen potatissallad med senap

23
4
Halloumi med ljummen potatissallad med senap

Potatissalladen får sina smaker från gräslök, senap, salladsärtor, rödlök och snackmorötter. Halloumin steker du gyllenbrun i pannan. Toppa sedan rätten med härlig mangold och solroskärnor.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2021

Halloumi med ljummen potatissallad med senap

Ingredienser

4 portioner

Potatissallad

900 g
delikatesspotatis
1/2
ask gräslök (à 20 g)
1 msk
dijonsenap
2 dl
lätt crème fraiche
-
salt
-
peppar
150 g
salladsärtor
200 g
snackmorot
1
rödlök

Tillbehör

400 g
halloumi eller grillost
1/2 msk
olja
65 g
röd mangold
70 g
rostade solrosfrön

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ. Byt halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Hacka lite kapris och blanda i potatissalladen.

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Christina

2021-04-25

Enkelt och gott. Vi struntade dock i att koka morötter och salladsärtor, kändes som ett onödigt moment. Det funkade bra, blev krispigt och gott.

Emelie

2021-04-21

Mycket lättlagad och god potatissallad, hade i en klick majonnäs och blev då perfekt smak 👌förvånansvärt gott med grillost till!

Sara

2020-07-16

Mycket gott, rekommenderas verkligen 👍 Kräsna 6-åringen tyckte att potatissalladen "var den godaste någonsin!". Vi hade morötterna och sockerärtor vid sidan av, funkade lika bra.

Näringsvärde per portion

Energi 3079 KJ / 737 kCal
Fett 42 g
Salt 6 g
Kolhydrater 51 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept