Spenat- och mozzarellagnocchi med gräslökssås
Här kommer en ytterst färgglad rätt serverad! Det är tack vare de fina körsbärstomaterna du toppar rätten med, och där under gömmer sig både morötter, salladslök och salladsärtor. Samt såklart gnocchin som ju är huvudingrediensen i kvällens rätt, tillsammans med gräslökssåsen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2020
Ingredienser
4 portioner
200 g snackmorötter
150 g salladsärtor
1/2 påse salladslök (à 125 g)
2 msk olja
salt
peppar
1 dl mjölk
1/2 msk majsstärkelse
2 1/2 dl vispgrädde
2 förp pan fry gnocchi pops tomat (à 400 g)
1 msk smör eller olja
20 g färsk gräslök
250 g körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3084 KJ / 733 kCal
Fett43 g
Salt1 g
Kolhydrater71 g
Protein14 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag kanske missar något, men var i receptet dyker mozzarellan upp?
Peter
2024-06-14Hej Peter! Det är gnocci som är fylld med mozzarella och spenat. Finns i vissa butiker. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-06-17Vad är "Pan fry gnocchi pops tomat"? Var i affären ska man leta? Kyl? Torr?
Gunilla
2020-09-20Hej Gunilla! Det är en sorts potatisgnocchi, den bör ligga bland färsk pasta (kyl). Hoppas du hittar den. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-09-21Över förväntningarna gott. Inget man kanske bjuder åt gäster men riktigt skön comfort food. Jag åt min när gnocchin svalnat och det gjorde dem härligt knapriga och sega. Tror jag måste ge 4 stjärnor för enkelheten och tröstfaktorn.
Jukka
2020-05-26