Kotlett i tomat- och olivsås
Stekta kotletter passar utmärkt med en smakrik sås, och i kväll har vi valt en tomatbaserad sådan. I såsen åker även lite pimiento-oliver i och hela kalaset äts ihop med potatis och sallad. Svårare än så behöver det inte vara!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2020
Ingredienser
4 portioner
900 g delikatesspotatis
2 msk olja
salt
peppar
4 benfria fläskkotletter
1 msk olja
1 förp pastasås med basilika (à 390 g)
1 dl matlagningsgrädde
1 förp oliver med pimiento (à 140 g)
65 g röd mangold
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2633 KJ / 630 kCal
Fett29 g
Salt3.4 g
Kolhydrater55 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
God sås och potatis enligt de vuxna men köttet var den segaste bit jag någonsin ätit. Inte populärt hos barnen heller.
Christina
2020-12-14