Kotlett i tomat- och olivsås

Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
1
Kotlett i tomat- och olivsås

Stekta kotletter passar utmärkt med en smakrik sås, och i kväll har vi valt en tomatbaserad sådan. I såsen åker även lite pimiento-oliver i och hela kalaset äts ihop med potatis och sallad. Svårare än så behöver det inte vara!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2020

Kotlett i tomat- och olivsås

Ingredienser

4 portioner
900 g delikatesspotatis
2 msk olja
salt
peppar
4 benfria fläskkotletter
1 msk olja
1 förp pastasås med basilika (à 390 g)
1 dl matlagningsgrädde
1 förp oliver med pimiento (à 140 g)
65 g röd mangold

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

God sås och potatis enligt de vuxna men köttet var den segaste bit jag någonsin ätit. Inte populärt hos barnen heller.

Christina

2020-12-14

Näringsvärde per portion

Energi2633 KJ / 630 kCal
Fett29 g
Salt3.4 g
Kolhydrater55 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Stekt kotlett med choronsås och rostad potatis
Betyg 3.4 av 5.
134 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt kotlett med chilimajonnäs
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kotlett i pestogräddsås
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kotlett med romescosås och klyftpotatis
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rapsgriskotlett med potatissallad
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rosmarinstekta kotletter med svampsås och mos
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga