Kotlett i tomat- och olivsås

8
1
Kotlett i tomat- och olivsås

Stekta kotletter passar utmärkt med en smakrik sås, och i kväll har vi valt en tomatbaserad sådan. I såsen åker även lite pimiento-oliver i och hela kalaset äts ihop med potatis och sallad. Svårare än så behöver det inte vara!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2020

Kotlett i tomat- och olivsås

Ingredienser

4 portioner
900 g
delikatesspotatis
2 msk
olja
-
salt
-
peppar
4
benfria fläskkotletter
1 msk
olja
1
förp pastasås med basilika (à 390 g)
1 dl
matlagningsgrädde
1
förp oliver med pimiento (à 140 g)
65 g
röd mangold

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Christina

2020-12-14

God sås och potatis enligt de vuxna men köttet var den segaste bit jag någonsin ätit. Inte populärt hos barnen heller.

Näringsvärde per portion

Energi 2633 KJ / 630 kCal
Fett 29 g
Salt 3.4 g
Kolhydrater 55 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept