Halloumi med ljummen potatissallad, kapris och basilika
Slut på idéer hur du äter din halloumi? I detta recept serveras den populära osten ihop med en fantastisk potatissallad som smaksatts med dijon, kapris och basilika. Krämigheten passar utmärkt med sältan från halloumin. Strö gärna lite pumpafrön innan servering för en komplett smaksensation!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2019
Ingredienser
4 portioner
Potatissallad
900 g delikatesspotatis
1 kruka basilika
2 msk kapris
1 msk dijonsenap
2 dl crème fraiche
salt
peppar
150 g sockerärtor
1 rödlök
Tillbehör
400 g halloumi
1 msk olja
65 g röd mangold
1 dl pumpafrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3357 KJ / 801 kCal
Fett51 g
Salt6 g
Kolhydrater49 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott och enkelt att göra. Jag hade ingen röd lök så använde vårlökar och det var gott. Jag kommer att göra detta recept igen!
Gail
2022-03-18Sockerärter i januari kommer från Guatemala (färska) eller K6na (frysta). Vi valde att ersätta med frysta haricots verts. Fungerade utmärkt!
Helen
2022-01-20Supergott!
Ann-kristin
2020-07-08