Halloumi med ljummen potatissallad, kapris och basilika

7
1
Halloumi med ljummen potatissallad, kapris och basilika

Slut på idéer hur du äter din halloumi? I detta recept serveras den populära osten ihop med en fantastisk potatissallad som smaksatts med dijon, kapris och basilika. Krämigheten passar utmärkt med sältan från halloumin. Strö gärna lite pumpafrön innan servering för en komplett smaksensation!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2019

Halloumi med ljummen potatissallad, kapris och basilika

Ingredienser

4 portioner

Potatissallad

900 g
delikatesspotatis
1
kruka basilika
2 msk
kapris
1 msk
dijonsenap
2 dl
crème fraiche
-
salt
-
peppar
150 g
sockerärtor
1
rödlök

Tillbehör

400 g
halloumi
1 msk
olja
65 g
röd mangold
1 dl
pumpafrön

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Välj laktosfri halloumi.
Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Rosta pumpafröna med lite salt i en torr och het stekpanna.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Ann-kristin

7/8/2020

Supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 3357 KJ / 801 kCal
Fett 51 g
Salt 6 g
Kolhydrater 49 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept