Halloumi med ljummen potatissallad, kapris och basilika

11
3
Halloumi med ljummen potatissallad, kapris och basilika

Slut på idéer hur du äter din halloumi? I detta recept serveras den populära osten ihop med en fantastisk potatissallad som smaksatts med dijon, kapris och basilika. Krämigheten passar utmärkt med sältan från halloumin. Strö gärna lite pumpafrön innan servering för en komplett smaksensation!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2019

Halloumi med ljummen potatissallad, kapris och basilika

Ingredienser

4 portioner

Potatissallad

900 g delikatesspotatis
1 kruka basilika
2 msk kapris
1 msk dijonsenap
2 dl crème fraiche
salt
peppar
150 g sockerärtor
1 rödlök

Tillbehör

400 g halloumi
1 msk olja
65 g röd mangold
1 dl pumpafrön

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Välj laktosfri halloumi.

Gör så här

Tips

Rosta pumpafröna med lite salt i en torr och het stekpanna.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Gail

2022-03-18

Väldigt gott och enkelt att göra. Jag hade ingen röd lök så använde vårlökar och det var gott. Jag kommer att göra detta recept igen!

Helen

2022-01-20

Sockerärter i januari kommer från Guatemala (färska) eller K6na (frysta). Vi valde att ersätta med frysta haricots verts. Fungerade utmärkt!

Ann-kristin

2020-07-08

Supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 3357 KJ / 801 kCal
Fett 51 g
Salt 6 g
Kolhydrater 49 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden