Grynsallad med halloumi och senapsvinägrett

Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
0
Grynsallad med halloumi och senapsvinägrett

Går det att tröttna på halloumi? Knappast. Här serveras den gyllenstekta osten med en grynsallad gjord med rödlök, selleri, morötter och babyspenat vilket gör den både krispig och mättande. En underbar vinägrett ger smak till rätten. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2018

Grynsallad med halloumi och senapsvinägrett

Ingredienser

4 portioner

Sallad

4   port grynblandning (röd och vit quinoa)
1   rödlök
200 g  selleristjälkar (gärna selleristicks)
200 g  snackmorötter
65 g  babyspenat

Vinägrett

4 msk  vatten
2 msk  dijonsenap
2 msk  olivolja
1 msk  rödvinsvinäger
salt
peppar
400 g  halloumi
1/2 msk  olivolja

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj quinoa eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumiost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2481 KJ / 591 kCal
Fett32 g
Salt4.7 g
Kolhydrater44 g
Protein30 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rödbetssallad med halloumitärningar
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bönsallad med svartkål och halloumi
Betyg 3.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad sötpotatissallad med jalapeñodressing
Betyg 4.8 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halloumi med ljummen potatissallad med senap
Betyg 4.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad halloumi med spenatcouscous
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Risonisallad med vitlöksstekt halloumi
Betyg 4.3 av 5.
261 personer har röstat
Under 30 min att tillaga