Grynsallad med halloumi och senapsvinägrett
Går det att tröttna på halloumi? Knappast. Här serveras den gyllenstekta osten med en grynsallad gjord med rödlök, selleri, morötter och babyspenat vilket gör den både krispig och mättande. En underbar vinägrett ger smak till rätten. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2018
Ingredienser
4 portioner
Sallad
4 port grynblandning (röd och vit quinoa)
1 rödlök
200 g selleristjälkar (gärna selleristicks)
200 g snackmorötter
65 g babyspenat
Vinägrett
4 msk vatten
2 msk dijonsenap
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
salt
peppar
400 g halloumi
1/2 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2481 KJ / 591 kCal
Fett32 g
Salt4.7 g
Kolhydrater44 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer