Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grynsallad med halloumi och senapsvinägrett

Går det att tröttna på halloumi? Knappast. Här serveras den gyllenstekta osten med en grynsallad gjord med rödlök, selleri, morötter och babyspenat vilket gör den både krispig och mättande. En underbar vinägrett ger smak till rätten. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sallad: Koka grynen enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala löken, skiva den, sellerin och morötterna tunt och blanda med spenaten och grynen.
  3. Vinägrett: Blanda ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och peppar. Vänd ner dressingen i salladen.
  4. Skär halloumin i skivor och stek den i olivoljan.
  5. Servera halloumin med grynsalladen.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj quinoa eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumiost.

Ingredienser

Portioner: 4
Sallad
  • 4 port grynblandning (röd och vit quinoa)
  • 1 rödlök
  • 200 g selleristjälkar (gärna selleristicks)
  • 200 g snackmorötter
  • 65 g babyspenat
Vinägrett
  • 4 msk vatten
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt
  • peppar
  • 400 g halloumiost
  • 1/2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2481 kJ / 591 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept