Grynsallad med halloumi och senapsvinägrett

5
0
Grynsallad med halloumi och senapsvinägrett

Går det att tröttna på halloumi? Knappast. Här serveras den gyllenstekta osten med en grynsallad gjord med rödlök, selleri, morötter och babyspenat vilket gör den både krispig och mättande. En underbar vinägrett ger smak till rätten. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2018

Grynsallad med halloumi och senapsvinägrett

Ingredienser

4 portioner

Sallad

4
port grynblandning (röd och vit quinoa)
1
rödlök
200 g
selleristjälkar (gärna selleristicks)
200 g
snackmorötter
65 g
babyspenat

Vinägrett

4 msk
vatten
2 msk
dijonsenap
2 msk
olivolja
1 msk
rödvinsvinäger
-
salt
-
peppar
400 g
halloumi
1/2 msk
olivolja

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj quinoa eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumiost.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2481 KJ / 591 kCal
Fett 32 g
Salt 4.7 g
Kolhydrater 44 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept