Fänkålssallad med nektarin och halloumi
Fänkål, nektariner och halloumi bildar basen i denna härliga sallad. Fänkålens lakritstoner matchas perfekt av nektarinernas sötma och till det den lätt salta osten. God olivolja på toppen och fänkålssalladen är klar att servera.
Ingredienser
4 portioner
1 fänkål (à ca 300 g)
1 lime (1 lime motsvarar 2 msk saft)
3 msk olivolja
salt
svartpeppar
2 nektariner
200 g halloumi eller grillost
1 förp röd mangold eller babyspenat (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
God som sallad eller förrätt men behöver mer smak som en hel middag. Trevligt sommarkomplement
Alice
2024-11-07Det här är en utmärkt förrätt. Vi åt den med hemodlad fänkål och med plocksallad istället för mangold.
Lennart
2024-08-10