Fänkålssallad med nektarin och halloumi
Fänkål, nektariner och halloumi bildar basen i denna härliga sallad. Fänkålens lakritstoner matchas perfekt av nektarinernas sötma och till det den lätt salta osten. God olivolja på toppen och fänkålssalladen är klar att servera.
Ingredienser
4 portioner
1 fänkål (à ca 300 g)
1 lime (1 lime motsvarar 2 msk saft)
3 msk olivolja
salt
svartpeppar
2 nektariner
200 g halloumi eller grillost
1 förp röd mangold eller babyspenat (à 65 g)
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt halloumi mot tofu.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Det här är en utmärkt förrätt. Vi åt den med hemodlad fänkål och med plocksallad istället för mangold.
Lennart
2024-08-10