Rostbiffsallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rostbiffsallad

Fyllig sallad med rostbiff, delikatesspotatis, purjolök och en frisk smak av sherryvinäger. En utmärkt sommarlunch. Du garnerar med grovhackad bladpersilja och serverar med bröd och ost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär rostbiffen i 2 cm breda strimlor. Skölj av och skär potatisen i cm-tjocka skivor.
  2. Skölj och strimla purjolöken. Skala och strimla löken. Fräs lök och purjolök mjuk i olivolja.
  3. Blanda försiktigt ner rostbiff och potatis. Låt allt värmas ett par minuter.
  4. Häll på sherryvinäger. Smaka av med salt, peppar och socker.
  5. Lägg upp på tallrikar. Garnera med persilja. Servera med bröd och ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g grillad rostbiff gärna rosa, i tunna skivor
  • 1 glasburk kokt delikatesspotatis (à 680 g)
  • 1/2 purjolök (den ljusa delen)
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 dl sherryvinäger eller rödvinsvinäger
  • salt och peppar
  • 2 krm socker
  • 1/2 dl grovhackad bladpersilja
Lägg till i inköpslistan