Potatissallad med dill- och senapskräm och halloumi
![Potatissallad med dill- och senapskräm och halloumi](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_162865/cf_259/potatissallad_med_dill-_och_senapskram_och_halloumi.jpg)
En krämig potatissallad med sting som tillagas i ett nafs. Dijonsenapen ger salladen hetta och sockerärtorna ett härligt krisp. Servera med gyllenstekta halloumibitar, solroskärnor och mangold.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2017
![Potatissallad med dill- och senapskräm och halloumi](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_162865/cf_259/potatissallad_med_dill-_och_senapskram_och_halloumi.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Potatissallad
900 g delikatesspotatis
1/2 kruka dill
1 msk dijonsenap
2 dl crème fraiche
salt och peppar
150 g sockerärtor
1 rödlök
Tillbehör
400 g halloumi
1 msk olja
65 g röd mangold
70 g rostade solroskärnor
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och halloumi utan laktos.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3241 KJ / 773 kCal
Fett48 g
Salt4 g
Kolhydrater51 g
Protein31 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer