Potatissallad med dill- och senapskräm och halloumi

Betyg 4.7 av 5.
23 personer har röstat
0
Potatissallad med dill- och senapskräm och halloumi

En krämig potatissallad med sting som tillagas i ett nafs. Dijonsenapen ger salladen hetta och sockerärtorna ett härligt krisp. Servera med gyllenstekta halloumibitar, solroskärnor och mangold.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2017

Potatissallad med dill- och senapskräm och halloumi

Ingredienser

4 portioner

Potatissallad

900 g  delikatesspotatis
1/2   kruka dill
1 msk  dijonsenap
2 dl  crème fraiche
salt och peppar
150 g  sockerärtor
1   rödlök

Tillbehör

400 g  halloumi
1 msk  olja
65 g  röd mangold
70 g  rostade solroskärnor

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och halloumi utan laktos.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3241 KJ / 773 kCal
Fett48 g
Salt4 g
Kolhydrater51 g
Protein31 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Stekt kotlett med choronsås och rostad potatis
Betyg 3.4 av 5.
134 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halloumi med ljummen potatissallad, kapris och basilika
Betyg 4.7 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tonfisk med calabrese
Betyg 4.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammkorv med potatis- och kronärtskockssallad 
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kotlett i tomat- och olivsås
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax med saffranskräm
Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga