Potatissallad med dill- och senapskräm och halloumi | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Potatissallad med dill- och senapskräm och halloumi

En krämig potatissallad med sting som tillagas i ett nafs. Dijonsenapen ger salladen hetta och sockerärtorna ett härligt krisp. Servera med gyllenstekta halloumibitar, solroskärnor och mangold.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Potatissallad: Koka potatisen.
  2. Hacka dillen och blanda den med senap och crème fraiche, smaka av med salt och peppar.
  3. Ansa och strimla sockerärtorna. Skala och skiva löken. 
  4. Dela potatisen och blanda med sockerärtor, lök och kräm.
  5. Tillbehör: Skär halloumin i bitar och stek den gyllenbrun i oljan i en stekpanna.
  6. Servera potatissalladen med halloumi och toppa med mangold och solroskärnor.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och halloumi utan laktos.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatissallad
  • 900 g delikatesspotatis
  • 1/2 kruka dill
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  • 150 g sockerärtor
  • 1 rödlök
Tillbehör
  • 400 g halloumiost
  • 1 msk olja
  • 65 g röd mangold
  • 70 g rostade solroskärnor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3241 kJ / 773 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept