Potatissallad med dill- och senapskräm och halloumi

21
0
Potatissallad med dill- och senapskräm och halloumi

En krämig potatissallad med sting som tillagas i ett nafs. Dijonsenapen ger salladen hetta och sockerärtorna ett härligt krisp. Servera med gyllenstekta halloumibitar, solroskärnor och mangold.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2017

Potatissallad med dill- och senapskräm och halloumi

Ingredienser

4 portioner

Potatissallad

900 g
delikatesspotatis
1/2
kruka dill
1 msk
dijonsenap
2 dl
crème fraiche
-
salt och peppar
150 g
sockerärtor
1
rödlök

Tillbehör

400 g
halloumi
1 msk
olja
65 g
röd mangold
70 g
rostade solroskärnor

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och halloumi utan laktos.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3241 KJ / 773 kCal
Fett 48 g
Salt 4 g
Kolhydrater 51 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept