Potatissallad med dill- och senapskräm och halloumi
En krämig potatissallad med sting som tillagas i ett nafs. Dijonsenapen ger salladen hetta och sockerärtorna ett härligt krisp. Servera med gyllenstekta halloumibitar, solroskärnor och mangold.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2017
Ingredienser
4 portioner
Potatissallad
900 g delikatesspotatis
1/2 kruka dill
1 msk dijonsenap
2 dl crème fraiche
salt och peppar
150 g sockerärtor
1 rödlök
Tillbehör
400 g halloumi
1 msk olja
65 g röd mangold
70 g rostade solroskärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3241 KJ / 773 kCal
Fett48 g
Salt4 g
Kolhydrater51 g
Protein31 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer