Spenat- och paprikagryta med halloumi 

123
8
Spenat- och paprikagryta med halloumi 

En värmande gryta passar perfekt när hösten slår till! Denna krämiga gryta svänger du snabbt ihop med massor av grönsaker och sting från ingefära. Späd med grädde och krydda med garam masala. Servera sedan med ris och toppa med den salta halloumin. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2019

Spenat- och paprikagryta med halloumi 

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
1/2
purjolök à 100 g eller salladslök (1/2 purjolök motsvarar 1/2 påse salladslök (à 125 g))
2
röda paprikor
2
vitlöksklyftor
2 msk
riven färsk ingefära
3 msk
olivolja
2 msk
tomatpuré
1 msk
garam masala
1/2 tsk
sambal oelek
1 dl
vatten
1
förp krossade tomater (à 390 g)
2 1/2 dl
vispgrädde
1
påse färsk spenat (à 200 g)
2
förp halloumi (à 200 g)
-
salt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde. Välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.
Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

123

Kommentarer

Sarra

10/22/2020

Fantastiskt och enkelt recept 👍🏻

Niklas

10/16/2020

Riktigt god! Kasta i lite cayennepeppar för att få upp hetta lite 👍🏻

Leon

7/2/2020

Inget problem att få ner spenaten om man tar typ 50g i taget och rör ner allt lite försiktigt. Spenaten krymper lite och då funkar det utmärkt!

Näringsvärde per portion

Energi 3237 KJ / 773 kCal
Fett 58 g
Salt 5 g
Kolhydrater 34 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept