Spenat- och paprikagryta med halloumi

Betyg 4.6 av 5.229 personer har röstat
Receptet har 30 kommentarer
Spenat- och paprikagryta med halloumi

En värmande gryta passar perfekt när hösten slår till! Denna krämiga gryta svänger du snabbt ihop med massor av grönsaker och sting från ingefära. Späd med grädde och krydda med garam masala. Servera sedan med ris och toppa med den salta halloumin. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2019

Spenat- och paprikagryta med halloumi

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1/2 purjolök à 100 g eller salladslök (1/2 purjolök motsvarar 1/2 påse salladslök (à 125 g))
2 röda paprikor
2 vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
3 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk garam masala
1/2 tsk sambal oelek
1 dl vatten
1 förp krossade tomater (à 390 g)
2 1/2 dl vispgrädde
1 påse färsk spenat (à 200 g)
2 förp halloumi (à 200 g)
salt

Gör så här

00:02:00
00:06:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

30 st
  • Väldigt gott!!!

    Ellen

  • Utsökt!

    Daniel

  • Har gjort den 3 ggr på 3 veckor, lika god varje gång.

    Krister

  • Jattegod! 😋

    Noha

  • Väldigt enkel och god. Blev 5 portioner. Hade en stekpanna, stekte halloumi och la undan så länge, och en kastrull till riset. Lite disk👍🏼

    Ida

  • Älskar man halloumi som oss så ska man ha mera i annars god 😊

    Jennifer

  • Gjorde den vegansk genom att använda havregrädde och tofu istället för vispgrädde och grillost, och det funkade utmärkt!

    Jessica

  • En favorit. Slänger också i en påse med förra årets tomatskörd som jag frusit in.

    Karin

  • Öka kryddningen med sambal oelek, garam masala, ingefära och tomatpuré. Ersätt gärna grädde med kokosmjölk (eller blanda). Använd gärna fryst spenat. Vi serverade med svenskt matvete. Härlig rätt

    Helen

  • Supergott! Vi la till kokosmjölk istället för vatten. Det fungerade jättebra med.

    Emil

Näringsvärde per portion

Energi3237 KJ / 773 kCal
Fett58 g
Salt5 g
Kolhydrater34 g
Protein29 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Palak paneer med halloumi och ris
    Betyg 4.5 av 5.120 personer har röstat
    Receptet har 19 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Halloumi i tomatsås med spenat
    Betyg 4 av 5.83 personer har röstat
    Receptet har 25 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Halloumi tikka masala
    Betyg 3.9 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kikärtscurry med halloumi
    Betyg 4.3 av 5.143 personer har röstat
    Receptet har 19 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Palak paneer med tomat och halloumi
    Betyg 4.7 av 5.2748 personer har röstat
    Receptet har 334 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad