Spenat- och paprikagryta med halloumi
En värmande gryta passar perfekt när hösten slår till! Denna krämiga gryta svänger du snabbt ihop med massor av grönsaker och sting från ingefära. Späd med grädde och krydda med garam masala. Servera sedan med ris och toppa med den salta halloumin. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1/2 purjolök à 100 g eller salladslök (1/2 purjolök motsvarar 1/2 påse salladslök (à 125 g))
2 röda paprikor
2 vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
3 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk garam masala
1/2 tsk sambal oelek
1 dl vatten
1 förp krossade tomater (à 390 g)
2 1/2 dl vispgrädde
1 påse färsk spenat (à 200 g)
2 förp halloumi (à 200 g)
salt
Gör så här
00:02:00
00:06:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3237 KJ / 773 kCal
Fett58 g
Salt5 g
Kolhydrater34 g
Protein29 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
30 stVäldigt gott!!!
Ellen
Utsökt!
Daniel
Har gjort den 3 ggr på 3 veckor, lika god varje gång.
Krister
Jattegod! 😋
Noha
Väldigt enkel och god. Blev 5 portioner. Hade en stekpanna, stekte halloumi och la undan så länge, och en kastrull till riset. Lite disk👍🏼
Ida
Älskar man halloumi som oss så ska man ha mera i annars god 😊
Jennifer
Gjorde den vegansk genom att använda havregrädde och tofu istället för vispgrädde och grillost, och det funkade utmärkt!
Jessica
En favorit. Slänger också i en påse med förra årets tomatskörd som jag frusit in.
Karin
Öka kryddningen med sambal oelek, garam masala, ingefära och tomatpuré. Ersätt gärna grädde med kokosmjölk (eller blanda). Använd gärna fryst spenat. Vi serverade med svenskt matvete. Härlig rätt
Helen
Supergott! Vi la till kokosmjölk istället för vatten. Det fungerade jättebra med.
Emil