Spenat- och paprikagryta med halloumi
En värmande gryta passar perfekt när hösten slår till! Denna krämiga gryta svänger du snabbt ihop med massor av grönsaker och sting från ingefära. Späd med grädde och krydda med garam masala. Servera sedan med ris och toppa med den salta halloumin. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1/2 purjolök à 100 g eller salladslök (1/2 purjolök motsvarar 1/2 påse salladslök (à 125 g))
2 röda paprikor
2 vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
3 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk garam masala
1/2 tsk sambal oelek
1 dl vatten
1 förp krossade tomater (à 390 g)
2 1/2 dl vispgrädde
1 påse färsk spenat (à 200 g)
2 förp halloumi (à 200 g)
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3237 KJ / 773 kCal
Fett58 g
Salt5 g
Kolhydrater34 g
Protein29 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Öka kryddningen med sambal oelek, garam masala, ingefära och tomatpuré. Ersätt gärna grädde med kokosmjölk (eller blanda). Använd gärna fryst spenat. Vi serverade med svenskt matvete. Härlig rätt
Helen
2024-12-09Supergott! Vi la till kokosmjölk istället för vatten. Det fungerade jättebra med.
Emil
2024-11-12Lägg till mango chutney! Gör all skillnad. Jenny
Jenny
2024-09-28