Spenat- och paprikagryta med halloumi 

166
13
Spenat- och paprikagryta med halloumi 

En värmande gryta passar perfekt när hösten slår till! Denna krämiga gryta svänger du snabbt ihop med massor av grönsaker och sting från ingefära. Späd med grädde och krydda med garam masala. Servera sedan med ris och toppa med den salta halloumin. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2019

Spenat- och paprikagryta med halloumi 

Ingredienser

4 portioner
4 port ris
1/2 purjolök à 100 g eller salladslök (1/2 purjolök motsvarar 1/2 påse salladslök (à 125 g))
2 röda paprikor
2 vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
3 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk garam masala
1/2 tsk sambal oelek
1 dl vatten
1 förp krossade tomater (à 390 g)
2 1/2 dl vispgrädde
1 påse färsk spenat (à 200 g)
2 förp halloumi (à 200 g)
salt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde. Välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

166

Kommentarer

Rebecca

2021-11-05

Fantastiskt god gryta!

Sara

2021-10-06

Helt otroligt recept! Brukar ha i lite tärnad zucchini också samt lite mer sambal oelek för en extra hetta!

Malvina

2021-08-16

En ständig favorit!

Näringsvärde per portion

Energi 3237 KJ / 773 kCal
Fett 58 g
Salt 5 g
Kolhydrater 34 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden