Zucchini- och halloumigryta i kokosmjölk

45
13
Zucchini- och halloumigryta i kokosmjölk

Äntligen dags för gryta, och här har vi inte sparat på krutet. Vi lägger i zucchini, vitlök, garam masala, ajvar och kokosmjölk. Gyllene stekt halloumi, spenat och salladslök åker såklart också ner, och den avnjuts med nykokt ris och några korianderblad!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2021

Zucchini- och halloumigryta i kokosmjölk

Ingredienser

4 portioner
4 port ris
1 zucchini (à ca 300 g)
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 msk garam masala
1 dl ajvar relish (gärna stark)
400 ml kokosmjölk
2 förp halloumi (à 200 g)
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1 förp babyspenat (à 65 g)
salt
peppar
1 kruka koriander

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

45

Kommentarer

Åse

2021-07-29

Hej! Vore så bra om ni kunde skriva om det är ok att frysa denna, och andra rätter.

Redaktionen ICAse

2021-08-13

Hej Åse! Tack för din kommentar. Just den här rätten tror vi inte blir bra att frysa in. Zucchinin kan bli lös och vätskan kan skära sig när man tinar rätten. Maten håller sig dock bra till minst dagen efter i kylen. 😊 Hälsningar Elina

Liselotte

2021-01-28

Gott men tillsatte soya samt Sambal Oelek

Britt-marie

2021-01-27

Mycket god!!

Näringsvärde per portion

Energi 3444 KJ / 823 kCal
Fett 51 g
Salt 5.6 g
Kolhydrater 58 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden