Zucchini- och halloumigryta i kokosmjölk

Äntligen dags för gryta, och här har vi inte sparat på krutet. Vi lägger i zucchini, vitlök, garam masala, ajvar och kokosmjölk. Gyllene stekt halloumi, spenat och salladslök åker såklart också ner, och den avnjuts med nykokt ris och några korianderblad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2021

Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 zucchini (à ca 300 g)
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 msk garam masala
1 dl ajvar relish (gärna stark)
400 ml kokosmjölk
2 förp halloumi (à 200 g)
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1 förp babyspenat (à 65 g)
salt
peppar
1 kruka koriander
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3444 KJ / 823 kCal
Fett51 g
Salt5.6 g
Kolhydrater58 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt och jättegott. Jag tog mycket mer vitlök (använde mild ajvar), dubbla mängden spenat. Smakade av med pressad citron och salt på slutet. Skar halloumin (från Norrland) i stora kuber.
Jenny
2025-02-22Lite kvalmigt, saknas någon typ av fräschör, kanske pressad citron eller vitvinsvinäger?
Linnéa
2025-01-21Åt detta med lite röda linser tillagt i grytan, mycket gott!
Daniel
2022-12-23