Zucchini- och halloumigryta i kokosmjölk
Äntligen dags för gryta, och här har vi inte sparat på krutet. Vi lägger i zucchini, vitlök, garam masala, ajvar och kokosmjölk. Gyllene stekt halloumi, spenat och salladslök åker såklart också ner, och den avnjuts med nykokt ris och några korianderblad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 zucchini (à ca 300 g)
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 msk garam masala
1 dl ajvar relish (gärna stark)
400 ml kokosmjölk
2 förp halloumi (à 200 g)
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1 förp babyspenat (à 65 g)
salt
peppar
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3444 KJ / 823 kCal
Fett51 g
Salt5.6 g
Kolhydrater58 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Åt detta med lite röda linser tillagt i grytan, mycket gott!
Daniel
2022-12-23Hej! Vore så bra om ni kunde skriva om det är ok att frysa denna, och andra rätter.
Åse
2021-07-29Hej Åse! Tack för din kommentar. Just den här rätten tror vi inte blir bra att frysa in. Zucchinin kan bli lös och vätskan kan skära sig när man tinar rätten. Maten håller sig dock bra till minst dagen efter i kylen. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-08-13Gott men tillsatte soya samt Sambal Oelek
Liselotte
2021-01-28