Halloumi i tomatsås med spenat

En härligt smakrik rätt med garam masala, en kryddblandning från Indien. Låt lök och tomatkross sjuda med krydda och buljong. Toppa med fräsch babyspenat och servera tillsammans med nystekt halloumi och ris eller ditt eget favoritgryn. Lika lättlagat som gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2025

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2481 KJ / 592 kCal
Fett26 g
Salt6 g
Kolhydrater57 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
25 stAnvände 2 st paket krossade tomater (800g) och 2 buljonger och lät puttra längre än 5 min. Skar halloumi i större kuber och lade ner i grytan efter fräsning. God och enkel!
Clara
Halloumin gifte sig inte så bra med garam masalan. Hade varit bättre med paneer
Tobias
För mycket salt i såsen. Skippar buljongen nästa gång. Ok annars. Hade gärna ätit den med paneer istället för halloumi.
Elin
Förvånansvärt gott! Nästa gång gör vi än mer sås:-)
Camilla
Osten är mycket salt. Såsen är god.
Alexander
Väldigt gott och enkelt att göra! Billigt också 😇
Tony
En 5a fr mig! Supergott, enkelt och snabbt! Hoppas vi får den igen i matkassen!
Louise
Superbra att ni använde svensk ”halloumi” i matkassen som förhoppningsvis kommer från kor som inte fått den oerhörda mängd antibiotika som tyvärr ofta är fallet för importerade produkter.
Olof
Så himla gott! Detta kommer vi göra igen.
Linda
Jättegott men tyvärr blev det väldigt små portioner.
Malin