UNDER 30 MIN | Medel

Laxburgare på grillen

Varför inte lägga en laxburgare på grillen ikväll? Laxen mixas enkelt ihop med ägg, salt och peppar och är i en handvändning klar att grillas och avnjutas en härlig sommardag. Ännu ett riktigt gott och nyttigt alternativ när man vill variera sina grillkonster.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa laxen till färs i en matberedare tillsammans med ägg. Krydda med salt och peppar.
  2. Forma färsen till 4 burgare (för 4 port). Pensla olja på båda sidor av burgarna.
  3. Grilla burgarna i ett hamburgerhalster över mycket het glöd, ca 3 minuter på varje sida.

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Tips

Om du inte har något halster så kan du först steka laxburgarna i ugnen på 150˚C i 10 minuter, så blir det lättare att grilla direkt på gallret.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g laxtärningar
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk olja

Näringsvärde
Per portion

Energi 1335 kJ / 319 kCal