Laxburgare med klyftpotatis

21
1
Laxburgare med klyftpotatis

Testa hamburgare på ett nytt sätt. Här har du frasiga laxburgare som äts tillsammans med krispigt ugnsrostad klyftpotatis. Såsen gör du på chilisås och senap som passar utmärkt ihop med fisken. Servera gärna burgaren tillsammans med ett salladsblad, såsen och skivade tomater.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2017

Laxburgare med klyftpotatis

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g
fast potatis
1 msk
olja

Sås

2 dl
lätt crème fraiche
2 msk
chilisås
1 msk
senap

Laxburgare

600 g
laxtärningar
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
1 dl
ströbröd
1 msk
olja

Till servering

2
tomater
1/2
krispsallad

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Blanda gärna i lite bostongurka i såsen eller servera med rostad lök.

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentar

Ann-charlott

2017-10-08

Enkelt att laga och fantastiskt gott med laxburgare! Rekommenderas!

Näringsvärde per portion

Energi 3103 KJ / 742 kCal
Fett 39 g
Salt 2 g
Kolhydrater 54 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept