UNDER 30 MIN | Medel

Krämig one pot mexicanpasta med svarta bönor

Ingen vill väl spendera onödig tid i köket, om det inte inkluderar tiden att äta? Denna one pot pasta gör det möjligt att minimera tiden framför spisen, och samtidigt öka den vid köksbordet. Allt tillagas i samma gryta, och tillbehör till detta är givetvis nachochips och snackpaprika. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Fräs löken och vitlöken mjuk i oljan i en stor kastrull.
  2. Tillsätt vatten, grädde, pastasås och pasta. Krydda med spiskummin, chilipeppar och salt och koka utan lock ca 10 min. Rör då och då.
  3. Häll av bönorna i ett durkslag och spola dem i kallt vatten. Låt bönorna rinna av och häll av paprika och majs i samma durkslag.
  4. Rör ner bönor, majs och paprika i kastrullen. Koka ytterligare ca 2 minuter. 
  5. Hacka och rör i persiljan och servera med chipsen och paprikorna.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde. Välj nachochips utan ostsmak.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsproukt. Välj nachochips utan ostsmak.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Hacka och stek lite chili tillsammans med löken.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 5 dl vatten
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 390 g pastasås chili
  • 300 g pasta (gärna maccaronetti, 300 g motsvarar ca 5 1/2 dl)
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 krm chilipeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 380 g kokta svarta böna
  • 200 g grillad paprika
  • 150 g majskorn
  • 20 g färsk persilja
  • 170 g nachochips (gärna ostsmak)
  • 150 g snackpaprika

Näringsvärde
Per portion

Energi 3417 kJ / 817 kCal