Grynsallad med halloumi och senapsvinägrett

Betyg 3.9 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Grynsallad med halloumi och senapsvinägrett

Går det att tröttna på halloumi? Knappast. Här serveras den gyllenstekta osten med en grynsallad gjord med rödlök, selleri, morötter och babyspenat vilket gör den både krispig och mättande. En underbar vinägrett ger smak till rätten. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2018

Grynsallad med halloumi och senapsvinägrett

Ingredienser

4 portioner

Sallad

4 port grynblandning (röd och vit quinoa)
1 rödlök
200 g selleristjälkar (gärna selleristicks)
200 g snackmorötter
65 g babyspenat

Vinägrett

4 msk vatten
2 msk dijonsenap
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
salt
peppar
400 g halloumi
1/2 msk olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2481 KJ / 591 kCal
Fett32 g
Salt4.7 g
Kolhydrater44 g
Protein30 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Rödbetssallad med halloumitärningar
    Betyg 4.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad halloumi med spenatcouscous
    Betyg 3.3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad