Grillad halloumi på en bädd av färsk, grann spenat. Solmogna körsbärstomater, färsk knipplök och matig couscous blandas ihop och över ringlas en magnifik, kladdig sås gjord på syrlig matyoghurt och stingig sweet chilisås.
Ett recept från:
Buffé
nr 6,
2005
Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd kokt ris i stället för couscous.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt yoghurtalternativ och byt halloumi mot tofu.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Peter
2021-06-10Gott, lätt och snabbt. Inspirerad av Monikas kommentar stekte jag även lök och tomater, och kokte couscousen i buljong. Det var ett bra tips. Utan det hade det nog blivit lite mesigt för oss.
Monika
2017-11-10bra mycket godare om man först fräser lök, tomat och färsk chili i stekpanna. För mer smak koka couscous med grönsaksbuljong.