Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad halloumi med spenatcouscous

Grillad halloumi på en bädd av färsk, grann spenat. Solmogna körsbärstomater, färsk knipplök och matig couscous blandas ihop och över ringlas en magnifik, kladdig sås gjord på syrlig matyoghurt och stingig sweet chilisås.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen.
  2. Rör ihop sweet chilisås med yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skölj spenaten i kallt vatten. Skiva löken. Skär tomaterna i två delar.
  4. Blanda den varma couscousen med grönsakerna och russinen. Lägg upp i skål. Ringla yoghurten över.
  5. Skär halloumin i skivor och grilla eller stek den på båda sidor. Lägg den på salladen och servera.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd kokt ris i stället för couscous.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt yoghurtalternativ och byt halloumi mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 1/2 dl couscous
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 dl matyoghurt
  • salt och peppar
  • 2 påsar späd spenat (à 150 g)
  • 2 knipplökar
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1/2 dl russin
  • 1 paket halloumiost (à 250 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2260 kJ / 540 kCal
Fett: 19 g
Läs mer om näringsvärden