Grillad halloumi med spenatcouscous
Grillad halloumi på en bädd av färsk, grann spenat. Solmogna körsbärstomater, färsk knipplök och matig couscous blandas ihop och över ringlas en magnifik, kladdig sås gjord på syrlig matyoghurt och stingig sweet chilisås.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005
Ingredienser
4 portioner
3 1/2 dl couscous
2 msk sweet chilisås
1 dl matyoghurt
salt
peppar
2 påsar späd spenat (à 150 g)
2 knipplökar
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1/2 dl russin
1 paket halloumi (à 250 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2260 KJ / 540 kCal
Fett19 g
Kommentarer
Gott, lätt och snabbt. Inspirerad av Monikas kommentar stekte jag även lök och tomater, och kokte couscousen i buljong. Det var ett bra tips. Utan det hade det nog blivit lite mesigt för oss.
Peter
2021-06-10bra mycket godare om man först fräser lök, tomat och färsk chili i stekpanna. För mer smak koka couscous med grönsaksbuljong.
Monika
2017-11-10