Grillad halloumi med spenatcouscous

8
2
Grillad halloumi med spenatcouscous

Grillad halloumi på en bädd av färsk, grann spenat. Solmogna körsbärstomater, färsk knipplök och matig couscous blandas ihop och över ringlas en magnifik, kladdig sås gjord på syrlig matyoghurt och stingig sweet chilisås.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005

Grillad halloumi med spenatcouscous

Ingredienser

4 portioner
3 1/2 dl couscous
2 msk sweet chilisås
1 dl matyoghurt
salt och peppar
2 påsar späd spenat (à 150 g)
2 knipplökar
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1/2 dl russin
1 paket halloumi (à 250 g)

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd kokt ris i stället för couscous.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt yoghurtalternativ och byt halloumi mot tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Peter

2021-06-10

Gott, lätt och snabbt. Inspirerad av Monikas kommentar stekte jag även lök och tomater, och kokte couscousen i buljong. Det var ett bra tips. Utan det hade det nog blivit lite mesigt för oss.

Monika

2017-11-10

bra mycket godare om man först fräser lök, tomat och färsk chili i stekpanna. För mer smak koka couscous med grönsaksbuljong.

Näringsvärde per portion

Energi 2260 KJ / 540 kCal
Fett 19 g
Läs mer om näringsvärden