Rödbetssallad med halloumitärningar
Denna rödbetssallad med halloumitärningar bjuder på både sött och salt. Halloumin ger den sköna sältan till de söta rödbetorna och blandat med salladen och hasselnötterna får du en livfull sallad att servera med balsamicosirap på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010
Ingredienser
6 portioner
1 kg rödbetor
1 1/2 msk olivolja
1 1/2 tsk flingsalt
1 påse babyspenat (à 70 g)
1 halloumi (à 250 g)
olja till stekning
1 dl rostade hasselnötter
balsamicosirap
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd t ex laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader, men utan att steka den.
Gör mjölkproteinfri: ersätt halloumiost med fast tofu som kan stekas.
Gör så här
Tips
Blanda gärna rödbetor, gulbetor och polkabetor för extra ögonfröjd.
Har du lagat receptet?
Kommentarer