Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rödbetssallad med halloumitärningar

Denna rödbetssallad med halloumitärningar bjuder på både sött och salt. Halloumin ger den sköna sältan till de söta rödbetorna och blandat med salladen och hasselnötterna får du en livfull sallad att servera med balsamicosirap på toppen.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka rödbetorna nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten. Skala dem under rinnande kallt vatten. Skär dem i klyftor. Lägg i en bunke och blanda med olivolja och flingsalt.
  2. Strö ut spenaten på ett stort fat. Lägg rödbetsklyftorna ovanpå.
  3. Skär halloumin i ca 2 cm stora tärningar. Stek osten runt om i olja i en stekpanna några minuter tills de fått fin färg. Strö dem över spenaten och rödbetorna. Strö hasselnötterna och ringla balsamicosirap över. Servera gärna salladen till Lammstek på Skoglunds vis.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd t ex laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader, men utan att steka den.
Gör mjölkproteinfri: ersätt halloumiost med fast tofu som kan stekas.

Tips

Blanda gärna rödbetor, gulbetor och polkabetor för extra ögonfröjd.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 kg rödbetor
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 1 1/2 tsk flingsalt
  • 1 påse babyspenat (à 70 g)
  • 1 halloumiost (à 250 g)
  • olja till stekning
  • 1 dl rostade hasselnötter
  • balsamicosirap
Lägg till i inköpslistan