Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Färskpotatis med olivröra

Gör en annorlunda och förträfflig variant på klassisk färskpotatis. En smaklig olivröra läggs på ena potatishalvan, sedan halloumiost och slutligen andra halvan av potatisen. Tillbehöret blir matigt, krämigt och smakrikt.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Borsta potatisen. Dela den i halvor.
  3. Mixa ingredienserna till olivröran. Skär halloumin/fetaosten i 30 bitar (för 6 port).
  4. Lägg potatishalvor med snittytan upp i en ugnssäker form. Bre på olivröra och lägg en ostskiva ovanpå. Täck med en potatishalva till.
  5. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Ställ in i ugnen ca 40 minuter. Täck ev med folie mot slutet.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktos- och mjölkprotein: uteslut halloumi eller fetaost, använd istället tofu.

Tips

Förbered rätten dagen innan genom att göra den helt klar att bara värma i ugnen innan den ska serveras.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 kg färskpotatis (1 kg = ca 30 st)
  • 200 g halloumiost eller fetaost
  • salt och peppar
  • 1 dl olivolja
Olivröra
  • 200 g kärnfria svarta oliver
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk kapris
  • 2 tsk dijonsenap
  • 3 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer