Färskpotatis med olivröra

Gör en annorlunda och förträfflig variant på klassisk färskpotatis. En smaklig olivröra läggs på ena potatishalvan, sedan halloumiost och slutligen andra halvan av potatisen. Tillbehöret blir matigt, krämigt och smakrikt.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2003

Ingredienser
6 portioner
1 kg färskpotatis (1 kg = ca 30 st)
200 g halloumi eller fetaost
salt och peppar
1 dl olivolja
Olivröra
200 g kärnfria svarta oliver
2 vitlöksklyftor
1 msk kapris
2 tsk dijonsenap
3 msk olivolja
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktos- och mjölkprotein: uteslut halloumi eller fetaost, använd istället tofu.
Gör så här
Tips
Förbered rätten dagen innan genom att göra den helt klar att bara värma i ugnen innan den ska serveras.
Har du lagat receptet?
Kommentarer