Halloumivåffla
![Halloumivåffla](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_199207/cf_259/halloumivaffla.jpg)
Superenkla halloumivåfflor som du slänger ihop i ett nafs. Så otroligt gott och passar utmärkt som tilltugg innan middag eller att servera på buffé. Toppa med det du tycker är gott, t.ex rödlök, crème fraiche och löjrom.
![Halloumivåffla](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_199207/cf_259/halloumivaffla.jpg)
Ingredienser
2 portioner
200 g halloumi (gärna original)
1/2 msk potatismjöl
olivolja att smörja järnet med (gärna original extra virgin)
För alla
Fri från gluten och ägg.
Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Recept och bild i samarbete med Fontana.
Gör så här
Tips
Förslag till topping: lax, avokado, rödlök, crème fraiche, dill och löjrom eller stenbitsrom.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ska olivoljan i "smeten" eller ska järnet smörjas med det?
Fanny
2023-12-01Hej Fanny! Olivoljan är till järnet, vilket nu också är förtydligat i receptet. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-07Så goda som snittar perfekt sälta.
Elisabeth
2023-03-26Varför "gärna original"?
Annika
2023-03-25