Grillad halloumi med mynta och fänkål
Häng med nu, för det här kommer gå fort. När grynen kokas vänder du ihop en krispig sallad på fänkål och rödlök som smaksätts med kapris, chili, vinäger och olivolja. Medan den står och drar steks halloumi. Enkelt och oerhört gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port kvarngryn eller annat gryn
1 rödlök
1 fänkål (à ca 250 g)
1 1/2 msk kapris
1 krm chiliflakes
1 msk rödvinsvinäger
1 1/2 msk olivolja
salt
peppar
2 förp halloumi (à 200 g)
1/2 msk olja
1 kruka mynta
1 crunchita sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2388 KJ / 572 kCal
Fett32 g
Salt4 g
Kolhydrater42 g
Protein25 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket god
Catarina
2024-06-25Godaste salladen jag hitintills har lagat från ICA. Fräsch och matig!
Ebba
2023-01-23