Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gratinerad halloumipasta

Ett snabblagat och charmerande recept på gratinerad halloumipasta. Du gör den härliga rätten av pasta, rödlök, zucchini, halloumiost, tomat, vitlök och mozzarella. Rätten är lakto- ovo vegetarisk och otroligt god!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av, skölj i kallt vatten och lägg tillbaka i kastrullen.
  3. Skala, halvera och skär löken tunt. Skär zucchinin på längden och skär i 1/2 cm tjocka skivor. Skär halloumin i cm-stora tärningar. Skär tomaterna i hälften.
  4. Fräs zucchinin i olja på hög värme ca 5 minuter. Tillsätt löken och låt fräsa med på slutet. Skala och pressa vitlöken. Smaksätt med salt och peppar. Lägg det åt sidan. Stek halloumin i olja tills den får fin färg, ca 3 minuter.
  5. Blanda tomatsås, stekta grönsaker, halloumi och spenat med pastan. Smaka av med salt och peppar. Fördela pastan i en ugnssäker form. Strö över mozzarellan. Gratinera i ugnen ca 10 minuter.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri; välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 8 2009.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g pasta (t ex penne)
  • 1 liten rödlök
  • 1 liten zucchini (à 250 g)
  • 1 halloumiost (à 250 g)
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk tomatsås (pastasåstyp, à 400 g)
  • 1 påse färsk spenat (à 70 g)
  • 1 påse riven mozzarella (à 150 g)
  • olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan