Gratinerad halloumipasta

99
10
Gratinerad halloumipasta

Ett snabblagat och charmerande recept på gratinerad halloumipasta. Du gör den härliga rätten av pasta, rödlök, zucchini, halloumiost, tomat, vitlök och mozzarella. Rätten är lakto- ovo vegetarisk och otroligt god!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009

Gratinerad halloumipasta

Ingredienser

4 portioner
250 g
pasta (t ex penne)
1
liten rödlök
1
liten zucchini (à 250 g)
1
halloumi (à 250 g)
1
ask körsbärstomater (à 250 g)
2
vitlöksklyftor
1
burk tomatsås (pastasåstyp, à 400 g)
1
påse färsk spenat (à 70 g)
1
påse riven mozzarella (à 150 g)
-
olivolja
-
salt och peppar

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri; välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 8 2009.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

99

Kommentarer

Ida

1/17/2021

Har lagat denna rätten sen jag läste receptet i Buffé för många år sedan. Brukar fräsa lök och zucchini innan jag blandar ihop med resterande ingredienser. Brukar även lägga till 1pkt stekt bacon för mer sälta.

Anna-maria

12/20/2020

Den är sååå god och en favorit hemma hos oss!

Ylva

3/26/2020

Tomaterna glömdes bort i receptet. Annars bra!

Redaktionen ICAse

3/27/2020

Hej Ylva! Tomaterna ska i sista punkten, där man blandar tomatsås, stekta grönsaker (inklusive tomater), halloumi och spenat med pastan. Kul att höra att du gillade receptet! Hälsningar Elina

Testa liknande recept