Gratinerad halloumipasta
Ett snabblagat och charmerande recept på gratinerad halloumipasta. Du gör den härliga rätten av pasta, rödlök, zucchini, halloumiost, tomat, vitlök och mozzarella. Rätten är lakto- ovo vegetarisk och otroligt god!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009
Ingredienser
4 portioner
250 g pasta (t ex penne)
1 liten rödlök
1 liten zucchini (à 250 g)
1 halloumi (à 250 g)
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
2 vitlöksklyftor
1 burk tomatsås (pastasåstyp, à 400 g)
1 påse färsk spenat (à 70 g)
1 påse riven mozzarella (à 150 g)
olivolja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
God vegetarisk rätt som går att variera efter säsong och smak.
Eva
2024-08-13Körsbärstomaterna nämns bara i inledningen men läggs aldrig till i grytan. Kan ni uppdatera receptet så man vet om dessa skall stekas eller när dom skall läggas till?
Oskar
2023-12-26Hej Oskar! Oj, helt rätt, det står inte hur de ska användas. Tomaterna ska läggas ner i pastan tillsammans med övriga grönsaker och gratineras i ugnen. Tack för att du uppmärksammade detta och vi har nu uppdaterat receptet. Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-01-04Min man och jag åt med god aptit men sa båda att nästa gång ( för det blir det ) ska vi ” höja upp” smakerna genom att tillsätta spiskummin.
Agneta
2023-09-25