Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grönsakswok med karré

Snabbt svänger du ihop denna härliga grönsakswok med karré! Woka grönsakerna, stek karrén och blanda till den exotiska såsen av ingefära, vatten, soja, tomatpuré, sambal oelek och socker. Vänd ner såsen och grönsakerna i stekpannan med karrén och låt det bli varmt. Servera med ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Sås: Blanda ingefära, vatten, soja, tomatpuré, sambal oelek och socker i en kastrull. Vispa ner majsstärkelsen. Låt koka under omrörning några minuter.
  3. Grönsaker: Woka grönsakerna i oljan i en stekpanna ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar. Ta upp på en tallrik.
  4. Karré: Stek karrén i oljan i stekpannan ca 8 minuter, vänd efter halva tiden. Krydda med salt och peppar. Vänd ner såsen och grönsakerna i stekpannan med karrén och låt det bli varmt.
  5. Servera karrén med grönsaker och ris.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris, gärna jasminris
Sås
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 3 dl vatten
  • 2 msk soja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 3 msk strösocker
  • 1/2 msk maizena majsstärkelse
Grönsaker
  • 400 g grönsaksmix (morot/purjo/broccoli)
  • 1 msk rapsolja
  • salt och peppar
Karré
  • 4 skivor karré
  • 1 msk rapsolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2938 kJ / 702 kCal