Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Nudlar med tofu, haricot verts och ägg

Gör en asiatisk nudelwok med tofu, stekt ägg och krispiga haricot verts. Denna snabba och goda vardagsrätt får smak av sweet chilisås och koriander. Pressa över lite limejuice vid servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Nudlar: Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och låt ånga av.
  2. Skär tofun i tärningar. Dela, kärna ur och strimla paprikan. 
  3. Stek tofun i oljan några minuter, tills den får färg. Häll på hälften av sojan och låt koka in.
  4. Tillsätt paprika och haricots verts. Stek på hög värme tills grönsakerna får lite färg. Tillsätt sesamolja och chiliflakes, blanda runt. 
  5. Rör ner nudlar, sweet chilisås och resten av sojan.  
  6. Ägg: Stek äggen i oljan i en annan stekpanna. 
  7. Till servering: Servera nudlarna med de stekta äggen, koriander och limeklyftor. Strö över rostad lök.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar. Välj glutenfri rostad lök.
Gör äggfri: välj nudlar fria från ägg. Uteslut de stekta äggen.

Ingredienser

Portioner: 4
Nudlar
  • 250 g äggnudlar
  • 270 g naturell tofu
  • 1 röd paprika
  • rapsolja
  • 3/4 dl japansk soja
  • 250 g frysta haricots verts
  • 1/2 msk sesamolja
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1/2 dl sweet chilisås
Stekt ägg
  • 4 ägg
  • 1 msk olja
Till servering
  • rostad lök
  • limeklyftor
  • koriander
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2080 kJ / 496 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept