Nudlar med tofu, haricot verts och ägg

51
3 Klimatsmart
Nudlar med tofu, haricot verts och ägg

Gör en asiatisk nudelwok med tofu, stekt ägg och krispiga haricot verts. Denna snabba och goda vardagsrätt får smak av sweet chilisås och koriander. Pressa över lite limejuice vid servering.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Nudlar med tofu, haricot verts och ägg

Ingredienser

4 portioner

Nudlar

250 g
äggnudlar
270 g
naturell tofu
1
röd paprika
-
rapsolja
3/4 dl
japansk soja
250 g
frysta haricots verts (bönor)
1/2 msk
sesamolja
1/2 tsk
chiliflakes
1/2 dl
sweet chilisås

Stekt ägg

4
ägg
1 msk
olja

Till servering

rostad lök
limeklyftor
koriander

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar. Välj glutenfri rostad lök.
Gör äggfri: välj nudlar fria från ägg. Uteslut de stekta äggen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

51

Kommentarer

Jukka

2020-03-28

Helt gott. Det är äggen, koriandern, lime och rostade löken som lyfter upp denna rätt. Enkelt att fixa även om jag hade gärna haft en wokpanna och mera kraftfull spis.

Jonas

2019-03-10

@Ulf, hoppas att du skippade äggen då? :D

Ulf

2017-11-12

Min första lagade veganrätt! Det blev väldigt gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2080 KJ / 496 kCal
Fett 18 g
Salt 2.9 g
Kolhydrater 56 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept