Nudlar med tofu, haricot verts och ägg
Gör en asiatisk nudelwok med tofu, stekt ägg och krispiga haricot verts. Denna snabba och goda vardagsrätt får smak av sweet chilisås och koriander. Pressa över lite limejuice vid servering.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017
Ingredienser
4 portioner
Nudlar
250 g äggnudlar
270 g naturell tofu
1 röd paprika
rapsolja
3/4 dl japansk soja
250 g frysta haricots verts (bönor)
1/2 msk sesamolja
1/2 tsk chiliflakes
1/2 dl sweet chilisås
Stekt ägg
4 ägg
1 msk olja
Till servering
rostad lök
limeklyftor
koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2080 KJ / 496 kCal
Fett18 g
Salt2.9 g
Kolhydrater56 g
Protein25 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott!
Christer
2023-03-18Helt gott. Det är äggen, koriandern, lime och rostade löken som lyfter upp denna rätt. Enkelt att fixa även om jag hade gärna haft en wokpanna och mera kraftfull spis.
Jukka
2020-03-28@Ulf, hoppas att du skippade äggen då? :D
Jonas
2019-03-10