Grönsaksquiche | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Grönsaksquiche

I den här grönsaksquichen hittar du krispiga wokade grönsaker som läggs i en pajdeg och täcks av fyllig grädde. Pajen får sedan gräddas i ugnen där alla smaker får bekanta sig med varandra. Utomordentligt gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för 6 portioner.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda smör, mjöl och vatten till en deg. Tryck ut degen i en pajform (ca 27 cm, för 6 port). Nagga den med en gaffel. Ställ in i ugnen 15 minuter.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk och grädde med 1 tsk salt och 1 krm peppar. 
  4. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Woka/stek grönsaker, vitlök och chilifrukt i 2 msk rapsolja. Smaksätt med soja och sesamolja.
  5. Lägg grönsaksblandningen i det förgräddade pajskalet och häll över äggblandningen. Grädda i ytterligare 30 minuter.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 100 g smör
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl grahamsmjöl
  • 1 msk vatten
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl mellanmjölk
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 paket frysta, tinade wokgrönsaker (à 450 g)
  • 1 msk japansk soja
  • 1/2 msk sesamolja
  • rapsolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan