Biffar med zucchini, ricotta och parmesan

Att göra biffar av zucchini är ett smart och enkelt sätt att få till en grön vardagsrätt. Smaksätt zucchinibiffarna med ricotta och parmesan och servera tillsammans med harissa, yoghurt och valfritt gryn.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Ingredienser
4 portioner
4 dl quinoa
Zucchinibiffar
1 zucchini (à ca 350 g)
1/2 tsk salt
250 g ricottaost
2 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl finriven parmesan eller annan lagrad hårdost
2 krm salt
1 dl finhackad gräslök (+extra till servering)
2 msk olivolja
Till servering
2 dl matyoghurt (10%)
1 - 2 msk harissa
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2651 KJ / 635 kCal
Fett29 g
Salt2.2 g
Kolhydrater66 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
10 stMycket goda. Krävde god teknik och perfekt värme vid stekning
Lena
Gjorde dessa med hemgjord ricottaost och tyckte själva smeten blev jättefin att jobba med. Förvånansvärt goda fluffiga zucchiniplättar. Kommer absolut göra dessa igen och igen. En klar favorit! Både till frukost och kvällsmat.
Nadja
Första omgången blev mest äggröra men andra omgången använde vi mindre olja i stekpannan och fick mer stekyta så mycket bättre.
Therese
Jättegoda biffar. Hade ca 300 gr zucchini och lite mer parmesanost i samt peppar, oregano och färsk basilika. Nästa gång kanske bara ett ägg?
Susanne
Skulle också kalla det mer för plättar än biffar. Smeten blev lös och den var ganska svår att vända i stekpannan. Men gott var det!
Fanny
God smak! De är mer som zuchinniplättar än biffar, och lite svåra att steka. Jag hade bulgur, yoghurt och sriracha till.
Anna
Okej smak, lite klen. Fick inte till någon bra konsistens trots utpressningen av zucchinins vätska så de blev svåra att vända och få bra yta på och genom hela plättarna.
Maja
Min Ica-butik hade slut på ricotta. Jag använde en förpackning Philadelphia i stället. Det blev väldigt gott.
Annika
Förstår förvirringen! Gjorde efter receptet i Buffé och där är tydligt att quinoan är tillbehör och kan bytas ut mot bulgur eller annat gryn.
Kerstin
Tack Kerstin, Anette och Per för era kommentarer. Vi ber om ursäkt, det hade blivit ett missförstånd mellan oss och receptkreatören. Vi har nu uppdaterat receptet att quinoan ska serveras till biffarna precis som det står i tidningen. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
När används quinoan som kokats?
Per