Grönsakspaj med ricotta och timjan
Den här blommande pajen med ricotta kommer garanterat att imponera – särskilt om du inte berättar hur enkel den är att göra! Grönsaksrosorna gör du helt enkelt genom att hyvla och rulla ihop tunna skivor av zucchini och morot. Vi tog genvägen över färdig pajdeg, men det går lika bra att göra egen.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018
Ingredienser
8 bufféportioner
1 rulle kyld pajdeg (à 250 g)
3 ägg
250 g ricottaost
3 dl riven lagrad ost (t ex Västerbottensost)
1 tsk torkad timjan
1 riven vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 stora morötter (gärna i olika färger)
2 små zucchini (à ca 250 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1323 KJ / 316 kCal
Fett20 g
Salt1.02 g
Kolhydrater22 g
Protein11 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod, men jag fattar inte hur pajen skulle kunna räcka till åtta personer.
Peter
2020-05-13Hej Peter! Vad kul att höra att du tyckte om pajen och tack för att du tog upp antalet portioner. Det ska såklart vara 8 som bufféportioner. Vi har nu uppdaterat receptet med det. Tack för att du använder våra recept! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-05-14God
Malin
2020-05-01😋mmmm❣️
Teresa
2020-04-03