Filodegspaj med zucchini, ricotta och ärtpesto
Denna filodegspaj är försvinnande god! Tunna lager frasig filodeg, krämig ricotta med pesto och rostad zucchini gör denna matpaj till en lakto-ovo vegetarisk maträtt perfekt som tillbehör på buffébordet eller till lunch med en enkel sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021
Ingredienser
4 portioner
Rostad zucchini
1 zucchini (à ca 300 g)
1/2 vitlöksklyfta
1/2 msk olivolja
1/2 krm salt
Ärtpesto
100 g tinade frysta gröna ärtor
30 g sötmandel
25 g riven parmesan
1/2 riven vitlöksklyfta
1/2 msk finrivet citronskal
1/2 msk färskpressad citronjuice
1/2 msk rapsolja
1 krm salt
250 g ricottaost
3 ägg
2 krm salt
1 krm svartpeppar
75 g smält smör
8 ark filodeg (à ca 250 g)
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt god paj. Fantastiska smaker men nästa gång jag gör den kommer jag att byta ut filodegen mot smördeg istället. anledningen är jag penslar en massa smör på filodegen sen känns som filodegen var mer som en dekoration att det ska se snyggt ut . jag tror helt på att smördeg hade passat bättre.
Fatemeh
2021-06-27Väldigt goda smaker, men kändes som mycket "deg" för tjockt med filodeg..
Michelle
2021-05-31