Filodegspaj med zucchini, ricotta och ärtpesto

3
2
Filodegspaj med zucchini, ricotta och ärtpesto

Denna filodegspaj är försvinnande god! Tunna lager frasig filodeg, krämig ricotta med pesto och rostad zucchini gör denna matpaj till en lakto-ovo vegetarisk maträtt perfekt som tillbehör på buffébordet eller till lunch med en enkel sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021

Filodegspaj med zucchini, ricotta och ärtpesto

Ingredienser

4 portioner

Rostad zucchini

1 zucchini (à ca 300 g)
1/2 vitlöksklyfta
1/2 msk olivolja
1/2 krm salt

Ärtpesto

100 g tinade frysta gröna ärtor
30 g sötmandel
25 g riven parmesanost
1/2 riven vitlöksklyfta
1/2 msk finrivet citronskal
1/2 msk färskpressad citronjuice
1/2 msk rapsolja
1 krm salt
250 g ricottaost
3 ägg
2 krm salt
1 krm svartpeppar
75 g smält smör
8 ark filodeg (à ca 250 g)

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av ricotta och smör.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Fatemeh

2021-06-27

Väldigt god paj. Fantastiska smaker men nästa gång jag gör den kommer jag att byta ut filodegen mot smördeg istället. anledningen är jag penslar en massa smör på filodegen sen känns som filodegen var mer som en dekoration att det ska se snyggt ut . jag tror helt på att smördeg hade passat bättre.

Michelle

2021-05-31

Väldigt goda smaker, men kändes som mycket "deg" för tjockt med filodeg..

Testa liknande recept