Filodegspaj med zucchini, ricotta och ärtpesto

1
0
Filodegspaj med zucchini, ricotta och ärtpesto

Denna filodegspaj är försvinnande god! Tunna lager frasig filodeg, krämig ricotta med pesto och rostad zucchini gör denna matpaj till en lakto-ovo vegetarisk maträtt perfekt som tillbehör på buffébordet eller till lunch med en enkel sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021

Filodegspaj med zucchini, ricotta och ärtpesto

Ingredienser

4 portioner

Rostad zucchini

1
zucchini (à ca 300 g)
1/2
vitlöksklyfta
1/2 msk
olivolja
1/2 krm
salt

Ärtpesto

100 g
tinade frysta gröna ärtor
30 g
sötmandel
25 g
riven parmesanost
1/2
riven vitlöksklyfta
1/2 msk
finrivet citronskal
1/2 msk
färskpressad citronjuice
1/2 msk
rapsolja
1 krm
salt
250 g
ricottaost
3
ägg
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar
75 g
smält smör
8
ark filodeg (à ca 250 g)

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av ricotta och smör.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Testa liknande recept