Grönsakspaj med mozzarella och zucchinisallad

157
0
Grönsakspaj med mozzarella och zucchinisallad

Köttfritt, javisst! Gör en utsökt grönsakspaj med rosmarin och persilja. Mozarella, grillad paprika och kokade kikärtor är bara några av ingredienserna som gör denna rätt både smakrik och nyttig. Servera pajen med zuccinisallad gjord på tunt skivad zuccini, lök och ruccola.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2016

Grönsakspaj med mozzarella och zucchinisallad

Ingredienser

4 portioner
1/2
rödlök
2
vitlöksklyftor
1
förp grillad paprika (à 530 g)
1/2
kruka persilja
1
förp kokta kikärter (à 380 g)
1 msk
olja
1 tsk
rosmarin
-
salt och peppar
2 msk
rödvinsvinäger
1/2
förp färsk filodeg (à 270 g)
3
ägg
1 dl
mjölk
2
förp mozzarella (à 125 g)

Sallad

1
zucchini
1/2
rödlök
65 g
rucola
1 msk
olivolja
1/2 msk
rödvinsvinäger

För alla

Rätten innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och mozzarella utan laktos.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

157

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2730 KJ / 655 kCal
Fett 42.5 g
Salt 4.35 g
Kolhydrater 38.1 g
Protein 27.1 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept