Grönsakspaj med mozzarella och zucchinisallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grönsakspaj med mozzarella och zucchinisallad

Köttfritt, javisst! Gör en utsökt grönsakspaj med rosmarin och persilja. Mozarella, grillad paprika och kokade kikärtor är bara några av ingredienserna som gör denna rätt både smakrik och nyttig. Servera pajen med zuccinisallad gjord på tunt skivad zuccini, lök och ruccola.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala lök och vitlök. Skär rödlöken i grova tärningar. Låt paprikan rinna av ordentligt, lägg den gärna på hushållspapper för att den inte ska vara för blöt. Skär den i grova bitar. 
  3. Hacka persiljan.  Skölj kikärterna och låt dem rinna av.
  4. Stek rödlöken i oljan i en stekpanna tills det får färg och har mjuknat. Riv i vitlöken och strö på rosmarin. Smaka av med salt, peppar och vinäger och låt det koka ihop någon minut. Blanda kikärterna och paprikan med löken.
  5. Smörj en pajform ca 26 cm i diameter (för 4 port), med lite olja. Lägg filoarken omlott i pajformen. Fördela grönsakerna på degen. Vispa upp äggen med mjölken och häll blandningen över grönsakerna och smula över mozzarellan.
  6. Sätt in pajen i nedre delen av ugnen och grädda ca 25 minuter.  
  7. Dela zucchinin på längden och skiva tunt. Skala och skiva löken. Blanda med rucolan, olivolja och vinäger. Salta och peppra.
  8. Servera pajen med salladen.

För alla

Rätten innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och mozzarella utan laktos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 förp grillad paprika (à 530 g)
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 förp kokta kikärter (à 380 g)
  • 1 msk olja
  • 1 tsk rosmarin
  • salt och peppar
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 förp färsk filodeg (à 270 g)
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 förp mozzarella (à 125 g)
Sallad
  • 1 zucchini
  • 1/2 rödlök
  • 65 g ruccola
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2730 kJ / 655 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept